2ο Εργαστήριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών από την ΕΜΕ στη Λάρισα

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει σειρά μαθηματικών εργαστηρίων για την επιμόρφωση-εκπαίδευση εκπαιδευτών με θεματολογία την υποστήριξη της προετοιμασίας και της προώθησης των μαθηματικών διαγωνισμών.

Η αναγκαιότητα αυτή προέκυψε λόγω της μεγάλης αύξησης συμμετοχών Λαρισαίων μαθητών στους Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε.. Επίσης, σημαντικός αριθμός καθηγητών Μαθηματικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα συμμετέχει αφιλοκερδώς και εθελοντικά στα μαθήματα προετοιμασίας μαθητών που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα, για να υποστηρίξει τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Το δεύτερο από τα εργαστήρια αυτά διοργανώνεται το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας στις 11:00 π.μ.. Εισηγητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Μάγκος, Δρ. Γεωμετρίας του Α.Π.Θ., καταξιωμένο στέλεχος της Ε.Μ.Ε. και μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμών.

Σκοπός της οργάνωσης αυτών των σεμιναρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτών είναι η διαμόρφωση ενός ειδικά εκπαιδευμένου εκπαιδευτικού ανθρώπινου δυναμικού στις τάξεις της τοπικής Ε.Μ.Ε., ώστε οι Λαρισαίοι μαθητές να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου προετοιμασία για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Όσοι συνάδελφοι μαθηματικοί επιθυμούν να λάβουν μέρος στο παραπάνω σεμινάριο, μπορούν να το δηλώσουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση emelarissas@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, εκτός από το εκπαιδευτικό σεμινάριο προς τους καθηγητές Μαθηματικών θα υπάρχει και μια ειδική επιστημονική συνάντηση του κ. Μάγκου με τους Λαρισαίους μαθητές που προκρίθηκαν και από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της Ε.Μ.Ε. και ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας