Στηρίζει ο Δήμος για διοργάνωση προσυνεδρίων στην Λάρισα για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Τοξικολογίας (ΦΩΤΟ)

Την πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας για διοργάνωση στην Λάρισα προσυνεδριακών εκδηλώσεων στου Πανευρωπαικού Συνεδρίου Τοξικολογίας για το 2023, στηρίζει ο Δήμος Λαρισαίων.

Αυτό τονίστηκε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

 Η σχετική πρόταση έχει ήδη υποβληθεί και σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα στην Λάρισα προτείνεται να πραγματοποιηθούν δύο μεγάλα προσυνέδρια με τη συμμετοχή 500 συνέδρων από Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης τόνισε ότι η Λάρισα αποτελεί επιλογή φορέων για τη διοργάνωση σημαντικών συνεδρίων και εξέφρασε την στήριξη του Δήμου Λαρισαίων στην πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας και του κ. Δημ. Κουρέτα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «H Λάρισα φιλοξενεί πολλά συνέδρια. Αρκετές ημέρες και τα ξενοδοχεία, αλλά και γενικότερα η πόλη κινείται γύρω από την υπόθεση του συνεδριακού τουρισμού. Με τη δουλειά που έχει γίνει έχουμε καταφέρει πολλά και η Λάρισα δεν φιλοξενεί μόνο τοπικά συνέδρια, αλλά και Πανελλήνια. Σε δέκα μέρες έχουμε για τη ΣΒΑΚ, των φροντιστών, της ΕΜΕ και πολλά ακόμα.

Το συνέδριο όμως που έχουμε μπροστά μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και βάζει τη Λάρισα στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Σχεδιάζεται να γίνει το 2023 και μετά από πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας πρόεδρος όπου είναι ο κ. Κουρέτας με πολλούς συνέδρους που με λύπη μας δεν τους χωρά η Λάρισα. Αυτό λοιπόν θα εξελιχθεί ως προσυνέδριο με αρκετούς Ευρωπαίους και Έλληνες και θα μεταφερθεί στην συνέχεια στην Αθήνα.

Αν καταφέρναμε να έχουμε έτοιμο λοιπόν το ΟΥΗΛ μέχρι τότε ενδεχομένως να διαμορφώναμε ένα ακόμα καλύτερο περιβάλλον. Είναι μια μάχη που αναπτύσσουμε με τους φορείς της πόλης και τους ανθρώπους της επιστήμης για να δημιουργηθούν συνέργειες».

Από τη πλευρά του ο κ. Κουρέτας ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που προσπαθήσαμε να κάνουμε μία υπέρβαση και καταθέσαμε αίτηση την Πέμπτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από αρκετή προετοιμασία. Θέλουμε να πάρουμε το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του 2023 που θα γίνει σε δύο πόλεις με το βασικό κορμό στην Αθήνα καθώς έχει 3.500 συνέδρους και δύο μεγάλα προσυνεδριακά γεγονότα των 500 ατόμων το καθένα στη Λάρισα που είναι η έδρα της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας. Μ’ αυτό το τρόπο θα αναδεχθεί και η περιοχή μας».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας