Μητσοτάκης: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγχωνεύθηκαν

Δεν πιστεύω τους λόγους παραίτησης του κ. Καμμένου γιατί τέσσερις βουλευτές του δήλωσαν πως θα στηρίξουν την κυβέρνηση και δεν θα διαγραφούν από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για να μην χάσει ο Πάνος Καμμένος τα προνόμια του, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «είναι ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαλύθηκαν αλλά συγχωνεύθηκαν».

«Έτσι βολεύονται και οι δύο γιατί τυπικά ο κ. Καμμένος δεν θα βάλει την υπογράφη του στη Συμφωνία των Πρεσπών και τυπικά θα του δώσει τη δυνατότητα να αποσπάσει τη ψήφο εμπιστοσύνης», πρόσθεσε.

«Να αναλογιστούν οι βουλευτές την ψήφο τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, γιατί όπως είπε «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στην συμφωνία των Πρεσπών και ναι σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα».

Σχετικά με το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι επικοινωνιακά παιχνίδια από τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας πως η Ν.Δ. είναι η λύση για τη χώρα.

«Πιθανό να πετύχει τους 151 βουλευτές ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν θα έχει την εμπιστοσύνη του λαού», συνέχισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του για άμεση προσφυγή εκλογών.

«Ο κ. Καμμένος διαρρηγνύει τα ιμάτια του και λέει ότι θα χύσει αίμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, βρίσκεται στο όριο της γραφικότητας και της τραγικότητας», επεσήμανε και αναφερόμενος στη θέση της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Δείτε τι λέει ο κ. Ζάεφ: «πήραμε ότι θέλαμε από την Ελλάδα, εθνότητα και γλώσσα». Εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ αυτο».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί εάν δεν περάσει η Συμφωνία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή, ενώ ανέφερε ότι αν εκλεγεί θα είναι υπό αίρεση η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ.

«Από την πρώτη στιγμή εξήγησα στο ΕΛΚ ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετοι στη Συμφωνία. Επιμένω στην άποψή μου ότι υπήρχε «ανταλλαγή» για τα οικονομικά και την ΠΓΔΜ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι είπε τα ίδια είπε στην Άγκελα Μέρκελ εντός και εκτός.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση η κ. Μέρκελ δεν θα αναγνώριζε δημοσίως ότι υπήρξε ανταλλαγή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας