Καμμένος: Υπογράφω πρόταση μομφής αν κ. Μητσοτάκης δεχτεί τη θέση μου για το Σκοπιανό

Αν ο κ. Μητσοτάκης δέχεται να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, εγώ πηγαίνω τώρα στο γραφείο του και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, δήλωσε σε πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ υπογράμμισε ότι θα παλέψει να μην υπάρξουν 151 βουλευτές που θα κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλάβει την ευθύνη», τονίζοντας πως θα συνυπόγραφε μια πρόταση μομφής προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ο αρχηγός της Ν.Δ. να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο «Μακεδονία» και να μην διαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», προσθέτοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χρήση του όρου Μακεδονία και υπογράμμισε ότι «θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία».

«Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω», τόνισε ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «ήταν πάντα ειλικρινής σε εμένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από εμένα».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για αποστασία βουλευτών, ενώ διερωτήθηκε αν το άνοιγμα της Αριστεράς είναι η Έλενα Κουντουρά, στην οποία καταλόγισε πως «επιλέγει να μείνει υπουργός για λίγους μήνες». Είπε επίσης ότι «την κοπάνησαν» στην Κίνα τόσο η κ. Κουντουρά, όσο και ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ για τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε πως «όπως εγκαταλείπει εμάς, έτσι θα εγκαταλείψει και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτήρισε πάντως έντιμη η στάση του Θανάση Παπαχριστόπουλου να παραδώσει την έδρα, ενώ επεσήμανε ότι πλέον η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη του, γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας