Ξεκινούν οι διήμερες εκδηλώσεις των Σαρακατσαναίων στη Λάρισα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων νομού Λάρισας «ο Κατσαντώνης» συνδιοργανώνουν την διήμερη εκδήλωση με τίτλο «ΒΑΣ(Ι)ΛΟΚΛΟΥΡΑ -ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2019 (κοπή πίτας των Σαρακατσαναίων) αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17.30 ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν.Λάρισας θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική παράσταση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, καθώς επίσης και τον ετήσιο χορό του στο κοσμικό κέντρο Palladium και ώρα 21.00.

Η κεντρική εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.30. Το θέμα της κεντρικής εκδήλωσης αποτελεί την πιστή αναβίωση των εθίμων του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα έως Φώτα), που είναι από τα αγαπημένα έθιμα των Σαρακατσαναίων.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της πίτας των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, θα ακολουθήσει δρώμενο με τα έθιμα του δωδεκαημέρου από την θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν.Λάρισας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορούς από τα Χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων όλης της χώρας. Για το καλό του νέου χρόνου…

Δείτε επίσης

Βρείτε μας