Τσιαπλές: «Να μείνει στα χαρτιά το σύστημα προσλήψεων-διορισμών»

Με δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, παίρνει θέση για το σύστημα προσλήψεων και διορισμών στο κομμάτι της Παιδείας. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή της στο νέο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το σύστημα προσλήψεων – διορισμών των εκπαιδευτικών, γιατί με τα λεγόμενα κριτήρια, βάση των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών και οι όποιοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται ως συμβασιούχοι, στην ανεργία, στερούν από τους σημερινούς φοιτητές την πρόσβαση στο επάγγελμα και τους καταδικάζουν στο καθεστώς της αδιοριστίας.

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαξιώνει το πτυχίο, αφού δεν θα είναι το μόνο προαπαιτούμενο για τη δουλειά. Θεσμοθετεί ένα ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πανάκριβων πιστοποιήσεων, το διαρκές άγχος και την ανασφάλεια για κάθε απόφοιτο των σχολών μας, αφού θα πρέπει εσαεί να αποδεικνύουν οι απόφοιτοι ότι είναι «άξιοι» να εργαστούν στην Εκπαίδευση. Σε αυτή την κατεύθυνση η απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία, θα προσθέσει ένα ακόμα εμπόδιο μεταξύ πτυχίου και άσκησης του επαγγέλματος.

Δεν λύνει, αλλά παγιώνει το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες απόφοιτους των σχολών. Οι όποιοι διορισμοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης! Τελικά οι θέσεις μόνιμης δουλειάς θα είναι ελάχιστες, αφού με βάση τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία απαιτούνται τουλάχιστον 30.000 εκπαιδευτικοί! Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ειδική Αγωγή ακόμα και 4.500 διορισμοί να γίνουν, την επόμενη χρονιά θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής.

Οι χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτοι εκπαιδευτικοί, δεν είναι «πλεονάζοντες»! Είναι αναγκαίοι για να καλύψουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Με σύγχρονο ωρολόγιο πρόγραμμα και όχι αφαίρεση αναγκαίων γνώσεων και μαθημάτων, με ολιγομελή τμήματα και όχι 27άρια, με στήριξη της Ειδικής Αγωγής, ενισχυτική διδασκαλία, λειτουργία ολοήμερων σχολείων, τμημάτων ένταξης για τα προσφυγόπουλα. Με μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι περιπλανώμενους από περιοχή σε περιοχή.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει:

  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Καμία απόλυση!
  • 000 άμεσους μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.
  • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας