Μπαχτσελί: «Οι Έλληνες ζορίζουν την υπομονή μας στο Αιγαίο»

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά Αθήνας και Λευκωσίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΜΗP ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου ανακοινώνοντας αποκλειστική οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο αγνοεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και προσπαθεί να εξαφανίσει την τουρκική παρουσία στο νησί. Η ελληνική κυβέρνηση ζορίζει την υπομονή μας στο Αιγαίο και συνεχίζει την αύξηση των παρενοχλήσεων λέγοντας «αν έρθουν οι Τούρκοι εμείς θα τους συντρίψουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί.

Παράλληλα, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak σε πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα με τίτλο «πρόσω ολοταχώς» ανέφερε πως η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX στην ανατολική Μεσόγειο για να πραγματοποιήσει εργασίες το ερευνητικό σκάφος Barbaros.

«Η Τουρκία με τρία πλοία ξεκίνησε έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα που έχει γίνει στόχος ελληνικής επεκτατικής πολιτικής» ανέφερε η εφημερίδα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας