«Σε ομηρία» μέσα στα σπίτια τους βρίσκονται κάτοικοι σε συνοικία της Λάρισας…. Παλεύουν με τις διακοπές ρεύματος σε πολικές θερμοκρασίες (ΦΩΤΟ)

Tην αγανάκτηση των κατοίκων της συνοικίας που βρίσκεται περιμετρικά της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας –Θεσσαλονίκης στην περιοχή της 110 ΠΜ έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες και πολύωρες διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ.
Ήδη από την παραμονή των Χριστουγέννων παρατηρήθηκαν οι πρώτες διακοπές ρεύματος , οι οποίες και αποδόθηκαν από τους αρμοδίους στην υπηρεσία της ΔΕΗ , τόσο στην υπερφόρτωση του δικτύου λόγω των εορτών , αλλά και στις ρευματοκλοπές από αγνώστους.

Όπως καταγγέλλουν στο» Τι Νέα Λάρισα;»  κάτοικοι της περιοχής  το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα εδώ και δύο 24ωρα οι διακοπές είναι μακράς διάρκειας που υπερβαίνουν τις 5 με 6 ώρες ημερησίως , με αποτέλεσμα αρκετοί από τους κατοίκους να έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για ηλικιωμένα άτομα, με σοβαρά σε αρκετές περιπτώσεις προβλήματα υγείας, που στην κυριολεξία ξεσπιτώνονται καταφεύγοντας σε φιλικά η ακόμη και σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση , ρωτούν οι πολίτες » θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα από τις πολικές θερμοκρασίες , που σημειώνονται για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι; Ποιος οφείλει να μεριμνήσει για την κατάσταση που βιώνουμε  σήμερα, να είμαστε δηλαδή όμηροι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια, περιμένοντας καρτερικά κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες να αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο του υποσταθμού που λειτουργεί στην περιοχή.»,

Στο μεταξύ τo κρυφτούλι παίζουν με τους ανυπεράσπιστους πολίτες οι αρμόδιοι, αφού παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις  των κατοίκων  για την  αποτελεσματική αντιμετώπιση  του προβλήματος  ,όπως με  αλλαγή της γραμμής ή ακόμη και με περαιτέρω  ενίσχυση του δικτύου , μεταθέτουν την επίλυσή του αιτήματος από μέρα σε μέρα……

Δείτε επίσης

Βρείτε μας