Μεγάλη γιορτή στον πεζόδρομο της Ερμού – Θυμήθηκαν τα παλιά και διασκέδασαν (ΦΩΤΟ)

Ένα μεγάλο πάρτι στήθηκε στην Ερμού που θυμήθηκε τα «παλιά» και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο ιστορικός πεζόδρομος της Λάρισας έμοιαζε πιο ζωντανός από ποτέ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θέλοντας να συνδέσει το παλιό με το καινούριο κάνει μια προσπάθεια να αναβιώσει το έθιμο της οδού Ερμού, του παραδοσιακού εμπορικού δρόμου της πόλης διοργάνωσε το «Η Ερμού όπως παλιά» που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή των υποστηρικτών και των χορηγών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας, η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Λάρισας,η Ο.Ε.Β.Ε(Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Θεσσαλίας) και η ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ, στήριξαν ένθερμα και έμπρακτα την γιορτή αυτή.

Από τη δεκαετία του 1960 και μετά, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι Λαρισαίοι απολάμβαναν την βόλτα τους και τα ψώνια τους καθώς και τη χαρά της μικρής γιορτής που διοργάνωναν οι έμποροι στον δρόμο αυτόν.

Οικογένειες και παιδιά από το πρωί έως και το απόγευμα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολύ μουσική, χορό, διασκέδαση, κεράσματα, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα κρατώντας το έθιμο, ο Άγιος-Βασίλης μοίρασε στους επισκέπτες παραδοσιακούς καζαμίες και στα παιδιά ο Μάγος μοίρασε μπαλόνια, χαρτοπόλεμο και φρουφρου. Ενώ ζεστό κρασί, καφές και γιορτινά κεράσματα υπάρχουν για όλους.

Τέλος, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων,η μπάντα του κ. Καραποστόλου η σχολή χορού Independence καθώς και ο γυμναστικός σύλλογος ΝΙΚΗ πλαισίωσαν τη γιορτή.

Δείτε φωτογραφίες από την Ερμού:

Φωτό: Άλεξ Παπαγεωργίου

Δείτε επίσης

Βρείτε μας