«Απόφαση – σκάνδαλο»: Τα τουρκικά ΜΜΕ καταδικάζουν τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία η χορήγηση νέας άδειας στον «Λουκά» της 17Ν, με τα ΜΜΕ στη γείτονα να κάνουν λόγο για «απόφαση σκάνδαλο» θυμίζοντας ότι μεταξύ των θυμάτων του ήταν και Τούρκοι διπλωματες.

«Σκανδαλώδης απόφαση στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του CNN Turk, που αναφέρει: «ο Δημήτρης Κουφοντίνας, της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη, ο οποίος σκότωσε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και Τούρκων διπλωματών παίρνει για άλλη μια φορά τετραήμερη άδεια από την φυλακή όπου κρατείται στην Ελλάδα ».

«Νέα άδεια στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη», μεταδίδει το δίκτυο NTV.

H Αydinlik σημειώνει ότι είναι η έκτη κατά σειρά άδεια που παίρνει ο ισοβίτης κατάδικος,

ενώ η Star υπενθυμίζει ότι η μεταφορά του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, αλλά και την Τουρκία.

Η Hurriyet υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα το αρμόδιο συμβούλιο φυλακών για την έγκριση των αδειών σταθμίζει κατά πόσον ο κρατούμενος πληροί της προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη συμπλήρωση των πραγματικών χρόνων έκτισης της ποινής και τη συμπεριφορά του στη φυλοακή κι όχι τα εγκλήματα που διέπραξε.

Πηγή:  iefimerida.gr

Βρείτε μας