Αναλαμβάνουν δράση οι κρεοπώλες της Λάρισας – Προσφέρουν κρέατα σε ιδρύματα της πόλης

Ως προσφορά αγάπης προς τον συνάνθρωπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας να συγκεντρώσουν και να μοιράσουν σε ιδρύματα, ποσότητες κρέατος για τις ημέρες των εορτών.

Πρόκειται για μια πράξη ανθρωπιάς προς τους συμπολίτες που χρειάζονται την βοήθειά και την στήριξή μας θα τονίσει σε συνέντευξή του στο «Τι Νέα Λάρισα;» ο πρόεδρος της συντεχνίας κος Ευάγγελος Ρίζος.

Η πρωτοβουλία αυτή , υπογράμμισε ο κος Ρίζος , δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου , αλλά και χωρίς την συγκατάθεση των ίδιων των κρεοπωλών που ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα για το σκοπό αυτό.

Ήδη από τον Νοέμβριο μήνα έγινε η πρώτη διανομή και η δεύτερη θα ακολουθήσει τις παραμονές των Χριστουγέννων.

«Σήμερα , επισημαίνει ο πρόεδρος των κρεοπωλών που γενικά ο κόσμος δυσκολεύεται και λόγω κρίσης και τις περισσότερες φορές δεν έχει την δυνατότητα να βάλει στο τραπέζι του ακόμη και 1 κιλό κρέας , είναι καλό , ότι μπορεί να προσφέρει ο καθένας από τη μεριά του να το πράξει , για να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να περάσουν ευχάριστα αυτές τις άγιες μέρες.»

Και φέτος , υποστηρίζει ο κος Ρίζος, τα παραδοσιακά κρεοπωλεία θα είναι εφοδιασμένα με ποιοτικά κρέατα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού για τις ημέρες των εορτών, χωρίς ωστόσο να έχει την τιμητική της στο γιορτινό τραπέζι αποκλειστικά  και μόνο η γαλοπούλα,  όπως συνέβαινε άλλες χρονιές.

«Ο καταναλωτής έχει αρχίσει και μοιράζει τις ποσότητες κρέατος που αγοράζει σήμερα. Τα τελευταία δύο -τρία χρόνια ο κόσμος δεν επιλέγει μόνο την γαλοπούλα αλλά προτιμά να βάλει στο τραπέζι του χοιρινό, κοτόπουλο αλλά και αρνάκι , ανάλογα με την διάθεση και την τσέπη του καθενός….»

Ο κος Ρίζος τονίζει, πως στα παραδοσιακά κρεοπωλεία έχει επέλθει μία πτώση της αγοραστικής κίνησης σε ποσοστό 40% περίπου , που κατά κύριο λόγο οφείλεται και στο κομμάτι του ανταγωνισμού από τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ-μάρκετ αλλά κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Ωστόσο επισημαίνει, πως οι καταναλωτές που θέλουν ποιότητα που να αντιστοιχεί με την τιμή θα το βρούνε μόνο στο κρεοπωλείο της γειτονιάς τους…

Για το 2019 ο πρόεδρος των κρεοπωλών εκτιμά πως δεν θα αλλάξουν ριζικά τα πράγματα σε ότι αφορά τον κλάδο τους , παρόλα αυτά όμως τα παραδοσιακά κρεοπωλεία θα συνεχίσουν να προσφέρουν καλά και ποιοτικά κρέατα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 8 Ιανουαρίου σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο επιμελητήριο Λάρισας , η  Συντεχνία Κρεοπωλών ,στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας προς τους  πελάτες τους  , μέσω της λοταρίας που διοργανώνεται , θα κληρώσουν μεγάλα και πλούσια δώρα στους συμμετέχοντες .

Φωτό: Άλεξ Παπαγεωργίου

Της Κωνσταντίνας Μπόκοτα

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας