Στο νοσοκομείο Διευθυντής σχολείου – Τον ξυλοκόπησε γονέας

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος Εκπαιδευτικού, και μάλιστα εντός σχολικού χώρου, καταγράφεται στη χώρα μας. Θύμα είναι ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Χανίων, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από πατέρα μαθητή.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ο γονέας κλήθηκε από τον Διευθυντή για ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς ο γιος του είχε διαπληκτιστεί με συμμαθητή του.

Ο πατέρας του παιδιού, πήγε τελικά σήμερα το πρωί στο Λύκειο χωρίς το παιδί. Στη συνέχεια έφυγε και επέστρεψε μαζί με το παιδί του, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, όπως του τα περιέγραψαν.

Έπειτα, μπήκε στο γραφείο του Διευθυντή, έκλεισε την πόρτα και μπροστά στα μάτια του παιδιού του άρχισε να χτυπά τον Εκπαιδευτικό, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το θύμα έφερε τραύματα κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού, ενώ εξετάστηκε από οφθαλμίατρο και ΩΡΛ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Χανίων, παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.

Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό και δήλωσε στο zarpanews.gr ότι συντάσσεται πλήρως με τον χειρισμό του σχολείου απέναντι στα παραβατικά περιστατικά που ενεπλάκη ο συγκεκριμένος μαθητής. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι “τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανέχομαι προσωπικά από κανέναν και σε κανένα σχολείο των Χανίων”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο αναμένεται να κινηθεί νομικά και να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συγκεκριμένου γονέα.

Πηγή: zarpanews.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας