Έρχονται παγετός και χιόνια – Θερμοκρασία κάτω από το μηδέν στη Λάρισα

Θα κατρακυλήσει η θερμοκρασία από αύριο, με τα θερμόμετρα να δείχνουν σε πολλά σημεία της Θεσσαλίας και κάτω από το μηδέν, ενώ αναμένεται να αναπτυχθεί και παγετός στα πεδινά. Την Πέμπτη μάλιστα δεν αποκλείεται να πέσουν και νιφάδες χιονιού ή ακόμα και χιονόνερο στα πεδινά.

Ήλιος με… δόντια την Τετάρτη στη Λάρισα, ενώ την Πέμπτη θα κάνει την εμφάνισή της κι ασθενής βροχόπτωση με πιθανότητα χιονόνερου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη την περιφέρεια και μόνο προς το βράδυ θα συννεφιάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ ακόμα και στα πεδινά τμήματα.

Στη Λάρισα προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο-δυτικοί ασθενείς στο εσωτερικό και 4-5Β στις Σποράδες αλλά προς το βράδυ θα εξασθενίσουν και εκεί.

Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε:
Λάρισα -2/+9°C
Τρίκαλα -2/+9°C
Καρδίτσα -2/+9°C
Βόλος 2/+10°C
Καλαμπάκα -2/+8°C
Ελασσόνα -3/+8°C
Φάρσαλα -2/+9°C
Αγιά -2/+8°C
Φαρκαδόνα -3/+9°C
Σποράδες 6/10°C

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Προβλέπεται συννεφιά που θα αυξηθεί και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Τρικάλων, της Καρδίτσας σε περιοχές των Φαρσάλων και της Ελασσόνας στο νομό Λάρισας πάνω από τα 200-400m υψόμετρο και χιονόνερο ή βροχή στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα. Στις Σποράδες, την Μαγνησία, την Καρδίτσα και τα νότια του νομού Λάρισας τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα. Πρόσκαιρα έως και το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθoύν παραδικές χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας Καλαμπάκας καθώς και στην περιοχή Φαρσάλων.

Στη Λάρισα προβλέπεται συννεφιά με ασθενής βροχή ή χιονόνερο έως και το μεσημέρι και ασθενή βροχόπτωση αργότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και αργότερα βόρειο-δυτικοί ασθενείς στο εσωτερικό και 3-4Β στα παράλια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 2/6°C
Τρίκαλα 1/4°C
Καρδίτσα 1/4°C
Βόλος 4/9°C
Καλαμπάκα 0/3°C
Ελασσόνα 0/3°C
Φάρσαλα 0/3°C
Αγιά 2/6°C
Φαρκαδόνα 1/5°C
Σποράδες 6/8°C

Βασίλειος Πανάκογλου – Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας