Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Άρχισε η πορεία στο κέντρο της Αθήναςπό οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δολοφονία του 15 χρόνου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκωνέα. Η πορεία ξεκινάει στην οδό Πανεπιστημίου για να καταλήξει στη Βουλή, στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών.

Σταδιακά σταματάει η κυκλοφορία στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας. Μέχρι στιγμής, κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου και ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο.

Οδοφράγματα έχουν ήδη στηθεί σε κάποια σημεία στα Εξάρχεια, χωρίς να έχει σημειωθεί μεγάλη ένταση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε, το ΕΕΚ, τα ΚΚΕ-ΜΛ και μλ-ΚΚΕ, καθώς και άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε διαδήλωση σημειώνοντας ότι «απέναντι σε ένα σύστημα που το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι σφαίρες στη νεολαία και λεφτά στις τράπεζες και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, η νεολαία, οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν συμφέρον και μπορούν να παλέψουν για τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το πρωί πολλοί μαθητές συμμετείχαν στην αντίστοιχη μαθητική κινητοποίηση, στο περιθώριο της οποίας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πηγή: topontiki.gr

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας