«Μάγεψε» το κοινό της Λάρισας η χορωδία του ΔΩΛ InDonnation (ΦΩΤΟ)

Ένα υπέροχο θέαμα προσέφερε στο μουσικόφιλο κοινό της Λάρισας απόψε το πολυβραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο του ΔΩΛ InDONNAtión υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη, που προσέφερε ένα αφιέρωμα σε καταξιωμένες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, τιμώντας τον σημαντικό ρόλο που αυτές διαδραμάτισαν στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας επί δεκαετίες.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο του ΔΩΛ InDONNAtión, μετά τη μεγάλη επιτυχία στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στο Fundao της Πορτογαλίας με την κατάκτηση του Grand Prix και του Χρυσού Μεταλλίου με πρώτη θέση στην κατηγορία της, επέστρεψε στη Λάρισα σε μία από τις δύο συναυλίες.

Το ρεπερτόριο περιελάμβανε αγαπημένες και διαχρονικές επιτυχές ερμηνευτριών όπως: Μαίρη Λίντα, Σωτηρία Μπέλου, Πόλυ Πάνου, Μαρινέλλα, Μελίνα Μερκούρη, Βίκυ Μοσχολιού, Νάνα Μούσχουρη, Αρλέτα, Τάνια Τσανακλίδου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Βιτάλη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Κανά κ.α.

Τα επιλεγμένα τραγούδια διασκευάζονται πρώτη φορά για γυναικεία χορωδία. Η ιδιαίτερα απαιτητική επεξεργασία για χορωδία και πιάνο, έγινε από τον συνθέτη Μιχάλη Σαπουντζή. Ο χορός, αποτελεί σημαντικό συστατικό της παράστασης, καθώς συμμετείχε η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας.

Η χορογραφημένη κίνηση της χορωδίας δεν θα μπορούσε να λείπει και απ’ αυτή την εμφάνιση, με τη χορογράφο Ελένη Μάρκου να προσεγγίζει το ελληνικό ρεπερτόριο με ιδιαίτερη ευαισθησία και πρωτοτυπία, δημιουργώντας ένα θεατρικό-χορευτικό δρώμενο υψηλών απαιτήσεων και ποιότητας.

Η ομάδα των μουσικών που πλαισιώνει τη χορωδία αποτελείται από τους: Γιάννη Μακρυγιάννη στα κρουστά, Φωτεινή Αναστασιάδου στο ακορντεόν, Βασίλη Λιάκο στο μπάσο και Σπύρο Παππά στην ηλεκτρική κιθάρα. Στο πιάνο συνοδεύει η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη. Μουσική διεύθυνση Δημήτρης Κτιστάκης.

Δείτε φωτογραφίες από την όμορφη βραδιά:

Φωτό: Άλεξ Παπαγεωργίου

Δείτε επίσης

Βρείτε μας