Καλιφόρνια: Μετά την πύρινη λαίλαπα… έρχονται ισχυρές βροχοπτώσεις

Αντιμέτωποι με σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να βρεθούν την προσεχή εβδομάδα οι χιλιάδες εκτοπισμένοι από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά της Καλιφόρνιας, η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου, έχει κάψει 550.000 στρέμματα δασικής γης, έχει καταστρέψει σχεδόν 10.000 σπίτια και έχει στερήσει τη ζωή σε τουλάχιστον 71 άτομα. Ο αριθμός των αγνοούμενων παράλληλα, παραμένει αδιευκρίνιστος.

Οι πυροσβεστικές αρχές έχουν καταφέρει να ελέγξουν περίπου το 45% του πύρινου μετώπου. Οι βροχοπτώσεις βέβαια, των επόμενων ημερών αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στον έλεγχο και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι αρχές ασφαλείας των πληγεισών περιοχών, ωστόσο, απευθύνουν έκκληση στους πυρόπληκτους να εγκαταλείψουν τα πρόχειρα καταλύματα και να μεταφερθούν στις οργανωμένες δομές φιλοξενίας της πολιτείας, καθώς υπάρχουν φόβοι για εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αριθμός των αστέγων παραμένει άγνωστος, παρότι οι αρχές είχαν διατάξει την απομάκρυνση τουλάχιστον 52.000 ανθρώπων από τις οικίες τους.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης

Βρείτε μας