Σατανιστές μηνύουν το Netflix για βεβήλωση του αγάλματος του Σατανά

Πριν από μερικούς μήνες, η είδηση της κατασκευής και της τοποθέτησης σε περίοπτη θέση ενός αγάλματος του Σατανά είχε προκαλέσει αίσθηση στους κατοίκους της πόλης Λιτλ Ροκ στο Αρκάνσας των ΗΠΑ.

Το χάλκινο άγαλμα του Baphomet, που απεικόνιζε μία τραγόμορφη φιγούρα, είχε τοποθετηθεί στο προαύλιο κυβερνητικού κτιρίου της πόλης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των πιστών του «Ναού της Λατρείας του Σατανά», όπου και παρέμεινε για μερικές ημέρες, πριν μετακινηθεί από τις αρχές της πόλης.

Φαίνεται, όμως, πως η ιδέα του αγάλματος άρεσε ιδιαίτερα στους υπεύθυνους της νέας παραγωγής του Netflix «Οι απίστευτες περιπέτειες της Σαμπρίνα», που αποφάσισαν να το οικειοποιηθούν, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στους σατανιστικούς κύκλους των ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για sabrina satan statue

Μάλιστα, οι ιθύνοντες του «Ναού Λατρείας του Σατανά» προχώρησαν και στην κατάθεση αγωγής εναντίον τόσο του Netflix όσο και του στούντιο της Warner Bros, ζητώντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, για προσβολή του συμβόλου της σατανιστικής πίστης αλλά και για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων της απεικόνισης του Baphomet.

Από την πλευρά τους, τόσο το Netflix όσο κι η Warner Bros αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αγωγή από τους σατανιστές, ενώ οι τελευταίοι διευκρίνισαν ότι η λατρεία τους προς τον Σατανά δεν αποτελεί απειλή προς την κοινωνία αλλά θεωρούν τον «Σατανά ως αντάρτη εναντίον της εξουσίας του Θεού» και διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους πιστούς των υπόλοιπων θρησκειών σχετικά με την ελεύθερη λατρεία των συμβόλων της πίστης τους.

Πηγή: bbc.com

Δείτε επίσης

Βρείτε μας