Συναντήθηκε ο νέος πρόεδρος Ε.Ε.Σ Ανδρέας Μαμαντόπουλος με τον Αλέξη Αλεξανδρή

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2018, ο νέος Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, παρουσία του Επίτιμου Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και Μέλους του Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ., κ. Χαράλαμπου Γεωργακόπουλου, είχε την χαρά να υποδεχθεί στο Γραφείο του τον πρώην Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ και πρέσβυ ε.τ. κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή, καθώς και το πρώην Μέλος του Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ. κ. Χρήστο Κουτσονάσιο.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα αποτυπώνοντας την απόλυτη ταύτιση απόψεων αλλά και τη συνδυασμένη δράση των δύο Διοικήσεων, των κ.κ. Μαμαντόπουλου και Αλεξανδρή, για την επαναφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τον εκσυγχρονισμό και τον πλήρη εκδημοκρατισμό.

Ο διττός αυτός στόχος θα επιτευχθεί μέσω της πιστής εφαρμογής του Οδικού Χάρτη, που είχε συμφωνηθεί ομοφώνως επί Διοικήσεως κ. Αλεξανδρή και είχε ακολούθως εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της 3ης Ιουνίου του 2018.

Ο κ. Μαμαντόπουλος βρέθηκε μάλιστα στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τον κ. Αλεξανδρή για τη μόλις χθεσινή απόφαση της Κοινής Επιτροπής Καταστατικών της Δ.Ο.Ε.Σ./Δ.Ε.Ε.Σ. να εγκρίνει το Σχέδιο Επικαιροποιημένου Καταστατικού του Ε.Ε.Σ., το οποίο έχει ενσωματώσει τις παρατηρήσεις της Επιτροπής και έχει προσαρμοστεί στα διεθνή πρότυπα. Πρόκειται αναμφίβολα για μία πολύ θετική εξέλιξη, που έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την ανάληψη της προεδρίας του Ε.Ε.Σ. από τον κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο.

Ο κ. Αλεξανδρής συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. για το αποφασιστικό αυτό βήμα και εξέφρασε τη συμπαράσταση αλλά και τη βεβαιότητά του ότι η παρούσα Διοίκηση θα ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της υλοποίησης και των υπόλοιπων δύο προαπαιτουμένων ώστε ο κίνδυνος της αναστολής να αποτραπεί οριστικά για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας