«Εικονικός» παρουσιαστής ειδήσεων έπιασε… δουλειά στο Κινεζικό Πρακτορείο

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, «XINHUA», εικονικός παρουσιαστής ειδήσεων, προϊόν συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κινεζική μηχανή αναζήτησης Sogou.

Με δυσκολία μπορεί να τον ξεχωρίσει κάποιος από έναν άνθρωπο παρουσιαστή χάρη στο κοστούμι του και την άψογη εμφάνισή του.

Ο τεχνητός παρουσιαστής, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, μπορεί να εκφωνήσει κείμενα εξίσου φυσικά με έναν επαγγελματία δημοσιογράφο παρουσιαστή ειδήσεων.

Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί δύο εκδοχές του, μία αγγλόφωνη και μια κινεζική, με διαφορετικά πρόσωπα η κάθε μία, σύμφωνα με το BBC. Μπορεί να «δουλέψει» 24 συνεχόμενες ώρες, γεγονός που, κατά το XINHUA, «θα μειώσει το κόστος παραγωγής».

Το πρακτορείο επεσήμανε ότι ο εικονικός παρουσιαστής θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για να παρουσιάζει αμέσως έκτακτες ειδήσεις.

Η φωνή του «συναδέλφου» δημοσιογράφου, οι κινήσεις των χειλιών του και οι εκφράσεις του προσώπου του δημιουργούνται από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχει προηγουμένως εκπαιδευθεί με βάση βίντεο από πραγματικούς παρουσιαστές του πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας