Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η συμφωνία με την Εκκλησία – Μέσα στο 2019 η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων

«Ιστορικό βήμα προς τα μπρος η συμφωνία με την εκκλησία. Ερχόμαστε να κλείσουμε εκκρεμότητες που είναι ανοιχτές από τη δεκαετία του ’20» τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, «η εξέλιξη αυτή δίνει, παράλληλα, τη δυνατότητα να απελευθερωθούν θέσεις στο Δημόσιο, όπου υπάρχει ανάγκη» ξεκαθαρίζοντας πως η προκήρυξη των 10.000 προσλήψεων θα γίνει εντός του 2019.

«Όταν επιλέγεις να πας μπροστά με συμβιβασμό πάντα υπάρχουν αντιδράσεις. Αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι το βήμα μπροστά όχι οι φωνές. Η πολιτεία κερδίζει ότι θα αποδεσμευθούν 10.000 θέσεις δημοσίου οι οποίες θα προκηρυχθούν άμεσα για να αρχίσουν να καλύπτονται από το 2020 και μετά» σημείωσε και χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Εκκλησία, «αμοιβαία επωφελή».

«Το 2019 αναμένεται να έχουμε 8-8.500 αποχωρήσεις από το Δημόσιο και θα έχουμε αντίστοιχες προσλήψεις από τον ΑΣΕΠ. Το 2020 θα έχουμε συν 10.000» είπε και πρόσθεσε: «Έως το 2030 η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα καλύπτει μέρος ή το όλον της μισθοδοσίας των κληρικών».
Συνέχισε τονίζοντας ότι για τη συμφωνία με την Εκκλησία προηγήθηκαν τρία χρόνια προεργασίας: «Οταν μετά από 79 χρόνια βρίσκεις μια λύση που κανείς δεν κατάφερε είναι ένα θαύμα. Χρειάστηκαν τρία χρόνια προεργασίας για την συμφωνία με την εκκλησία».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά», είπε ο Πρωθυπουργός. Τόνισε ότι στην ιστορία θα μείνουν τα βήματα μπροστά και όχι οι φωνές.

 

Πηγή: enikos.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας