Στη Λάρισα «χτυπά» η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού

Πάνω από 2500 χορευτές, 100 μουσικοί, αλλά και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των 460 ποντιακών συλλόγων, θα βρεθούν σήμερα στη Λάρισα, για την διοργάνωση του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης στις 19.00 το απόγευμα.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον ιστορικό Πόντιο πολιτικό, Λεωνίδα Ιασωνίδη, ενώ αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες λάτρεις της παράδοσης.

«H καρδιά του ποντιακού Ελληνισμού για μία ημέρα θα χτυπάει στην πόλη μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων, Πάνος Σάπκας, σημειώνοντας ότι «η παράδοση έχει εθνική σημασία και αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Λάρισας, Χρήστος Τοπαλίδης, σημείωσε ότι το φεστιβάλ είναι μια μεγαλειώδης διοργάνωση και πως «αντίστοιχή της δεν υπάρχει στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα».

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μία ώρα νωρίτερα όπου θα υπάρχει συναυλία με γνωστούς Πόντιους καλλιτέχνες και είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας