«Μυστική» συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ

Με βασικό αντικείμενο την κατάσταση στην ΕΡΤ συνεδρίασε «μυστικά» η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ζήτημα που εξελίσσεται σε “αγκάθι” για κόμμα και κυβέρνηση. Μετά τις δημόσιες βολές του βουλευτή Νίκου Φίλη- κατά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά- για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, σήμερα έβαλε νέες φωτιές ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος.

Η ένταση που υπήρξε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σήμανε, όπως φαίνεται, συναγερμό και αποφασίστηκε η συνεδρίαση των μελών του κομματικού οργάνου υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με κομματικές πηγές έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον υφυπουργό κ. Κρετσο, αλλά και την Τασία Χριστοδουλοπούλου, για τη συζήτηση σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών για την ΕΡΤ και την κατάσταση της ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά την τρίωρη συνεδρίαση, συζητήθηκε και το θέμα με τις περιοδείες και τις εξορμήσεις του κόμματος το επόμενο διάστημα, όπως, επίσης, η Συνταγματική Αναθεώρηση, καθότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τις διαδικασίες

Σήμερα, στη Βουλή, ο διευθύνων σύμβουλος κατήγγειλε ανηλεή πόλεμο εναντίον του και άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης διοίκησης. ον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ λόγω των ανθρώπων που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τοποθετήσει σε κρίσιμα διοικητικά πόστα επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βασίλης Κωστόπουλος. Η εικόνα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως την περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι εμπόλεμης ζώνης όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα – παραδιοίκησης και αλληλοκαταγγέλλονται. Το μόνο κοινό στοιχείο των αρνητικών πρωταγωνιστών είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση. Πέρασαν αυτές οι αποφάσεις με την διπλή ψήφο του προέδρου και όλα αυτά όταν οι καταγγέλλοντες δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παρουσιάζονται ως μάρτυρες στα δικαστήρια κατά της ΕΡΤ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος για να συνεχίσει «Απέναντι στις καταγγελίες του τίποτα που εκπροσωπούνται επάξια από την επερώτηση της Ν.Δ η διοίκηση προσπαθεί να φτιάξει την ΕΡΤ που θέλουν οι πολίτες και το προσωπικό της».

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας