Βαρουφάκης: Ειδικό δικαστήριο για όλους τους υπουργούς Οικονομικών εκτός από εμένα

«Να κάνουμε ένα ειδικό δικαστήριο για όλους τους υπουργούς Οικονομικών, από τον Παπαντωνίου μέχρι τον Χαρδούβελη» πρότεινε ο διάδοχος του Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό News24/7 88,6.

«Είμαι ο μόνος που δεν σας έκοψε ούτε ένα ευρώ και αντιτάχθηκε σε ένα νέο μνημόνιο. Είμαι περήφανος γι’ αυτό και δυστυχισμένος για το ότι δεν εκπληρώθηκε ο στόχος μου για αναδιάρθρωση του χρέους» είπε και πρόσθεσε: «Αν δεν σταματήσεις να μιλάς για το χρέος, τότε θα κλείσουν οι τράπεζες. Αυτό μου είχε πει ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την πρώτη επεισοδιακή συνάντησή μας. Μη δίνετε σημασία στον καμαρότο του κ. Σόιμπλε. Αν με καλέσει ο Σόιμπλε σε μια αντιπαράθεση θα πάω οπωσδήποτε, με τον βαστάζο του δεν έχω τίποτα να πω. Ο Ντάισελμπλουμ είναι αγράμματος και αστοιχείωτος. Το γεγονός ότι δίνεται σημασία σ αυτά που λέει δείχνει ότι δεν έχουμε καταλάβει ποιος είναι».

«Η ποιότητα του διαλόγου έχει πέσει στα χρόνια του μνημονίου. Δεν μπορούμε να μιλάμε χωρίς βρισιές» ανάφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι το μεγαλύτερο asset του κ. Τσίπρα. Έχει καταρρακώσει την εικόνα της ΝΔ μέσα από την παρά φύση συνεργασία με την ακροδεξιά του Άδωνι Γεωργιάδη, η πλήρης αποτυχία του να ξεπεράσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες στο μακεδονικό, η μεμψιμοιρία και η μικροπολιτική που χαρακτηρίζουν την αντιπολίτευσή του, είναι μεγάλη προσφορά στον κ. Τσίπρα. Θα πρέπει να έχει εικόνισμα του κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του».

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι «η τρόικα είναι άφιλη αλλά Λαγκάρντ και Σόιμπλε πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον κ. Τσίπρα, γιατί το καλύτερό τους είναι να εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας ένας ηγέτης της αριστεράς».

Επίσης, χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «διανοητικά ασταθή και πολιτικά νεοφασίζοντα».

Πηγή: athensvoice.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας