5ο Συνέδριο Οικονομικής Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

Το Εργαστήριο Επιχειρησιακών Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργάνωσε με επιτυχία τα δύο πρώτα Πανελλήνια Συνέδρια Οικονομικής των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος: Κλιματική Αλλαγή στις 26-27 Μαρτίου 2014 και 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2014. Τα συνέδρια διοργανώθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011 και του έργου με τίτλο «Σενάρια εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και πολιτικές καταπολέμησής τους μέχρι το έτος 2030, στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας στην Ελλάδα»

Η επιτυχία των δύο πρώτων συνεδρίων και η συμμετοχή επιστημόνων από όλη την Ελλάδα ανέδειξε την ανάγκη καθιέρωσης ενός ετήσιου συνεδρίου στην Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος, Έτσι, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το 3ο και 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικής Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στις 30-31 Οκτωβρίου 2015 και 4-5 Νοεμβρίου 2016 αντίστοιχα, τα οποία ήταν διευρυμένα αποσκοπώντας στην παρουσίαση των βασικών θεμάτων που απασχολούν σήμερα την Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο στις 2-3 Νοεμβρίου 2018 στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος (νέο κτήριο 28ης Οκτωβρίου 78). Το Συνέδριο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τα βασικά θέματα που απασχολούν σήμερα την Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος με έμφαση στα διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και στις πολιτικές διαχείρισης και επίλυσής τους τόσο σε επίπεδο Ελλάδος όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της διεπιστημονικότητας που διέπει την έρευνα περιβαλλοντικών θεμάτων με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των ερευνητών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και την εύρεση κοινών συνιστωσών ερευνητικών προσεγγίσεων.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες του χώρου από τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας αλλά και από το εξωτερικό και θα παρουσιαστούν εργασίες που θα δώσουν το έναυσμα για εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη σαφή διατύπωση προτάσεων και πολιτικών αντιμετώπισής τους.

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι πέντε (5) διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συμμετέχουν ως ομιλητές και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Ειδικότερα, θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε τους (ανά θεματική ενότητα):

1. Professor Anil Markandya – Agro-ecology, sustainable agro-food systems
2. Professor Charles Perrings & Professor Ann Kinzig – Εcosystem services, conservation-development interactions
3. Professor Shunsuke Managi – Inclusive Wealth for Nations
4. Professor Clevo Wilson – Valuation

Αυτή η προσπάθεια ευελπιστούμε ότι θα κάνει γνωστό το Συνέδριο διεθνώς και θα είναι η αρχή ενός νέου συνεδρίου στην Οικονομική Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το οποίο θα αποτελεί την επιστημονική συνάντηση των ακαδημαϊκών και ερευνητών του χώρου.

Παρακαλούμε όλους του ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου και να συμμετάσχουν ενεργά στις συζητήσεις που θα διοργανωθούν στα πλαίσια της διεξαγωγής του.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Σαράτση στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτος του Π.Θ. την Πέμπτη 1-11-2018 και ώρα 19:00.

Η εναρκτήρια ομιλία θα δοθεί από τους καθηγητές Charles Perrings και Ann Kinzig και θα έχει τίτλο: «Ecology and economics in the science of anthropogenic biosphere change», «Οικολογία και οικονομία στην επιστήμη της ανθρωπογενούς αλλαγής της βιόσφαιρας».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και τις ώρες διεξαγωγής του μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του συνεδρίου
http://envecon.econ.uth.gr/

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Συνεδρίου
Καθηγητής Γεώργιος Ε. Χάλκος
Διευθυντής Εργαστηρίου Επιχειρησιακών Ερευνών
Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βόλος 38333
Τηλ.: 24210-74920, 24210-74664 Fax: 24210 – 74701
Email: halkos@econ.uth.gr, URL: http://www.halkos.gr/
Email συνεδρίου: envecon_conference@econ.uth.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας