«Πλημμύρισε» από κόσμο η εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας – Τι είπε η Ζαχαράκη για τη σύμπραξη Ρένας – Μαμάκου (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας εκδήλωση με θέμα: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιών στον Πολιτισμό», με προσκεκλημένη και ομιλήτρια την αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Ζαχαράκη όπως και τον πρώην Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαο Κατσαρό, στο χώρο του Epicure 5.

Ο χώρος παράλληλα γέμισε με πολλά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας που ασχολούνται με τα κοινά της πόλης της Λάρισας κι του ευρύτερου Νομού.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη μίλησε για τα θέματα του Πολιτισμού και το πως επηρεάστηκε από την κρίση, προτείνοντας λύσεις για την αναβάθμιση, όπως και την καταπολέμηση των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν. Φυσικά δεν μπορούσε όμως να αφήσει ασχολίαστη και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα, μετά και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και τις ενέργειες της Κυβέρνησης.

Χαιρέτησε θετικά την κοινή πορεία των παρατάξεων στις δημοτικές εκλογές στην πόλη της Λάρισας, ενώ μίλησε για πρόχειρες ενέργειες στο θέμα που υπήρξε με το υπερταμείο και την είσοδο πολλών αρχαιολογικών χώρων μέσα στη λίστα.

Αναλυτικά ανέφερε: «Να ευχαριστήσω τη ΝΟΔΕ Λάρισας και ειδικά τον τομέα Πολιτισμού γι’ αυτή την ωραία ευκαιρία. Δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία για να μιλήσουμε για κάτι άλλο πέρα από το οικονομικά. 

Αυτό όμως το οποίο ζούμε τις τελευταίες 48 ώρες είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Μία Κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε δείγμα συνεχής. Πριν από λίγες μέρες πήγε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνος Καμμένος στην Αμερική, λειτούργησε ως υπουργός Εξωτερικών κι επιστρέφοντας είχαμε ένα συμβούλιο που συνέβησαν περίεργα πράγματα.

Αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθεί ο υπουργός Εξωτερικών κι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την ευθύνη του Υπουργείου. Αυτή είναι κακή εικόνα για τη χώρα μας και στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό η λύση για τους πολίτες της χώρας είναι η προσφυγή στην κάλπη με άμεσες εκλογές».

Για τις δημοτικές εκλογές στη Λάρισα: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο ζήτημα των Δημοτικών εκλογών τονίζοντας πως η καλύτερη για να αξιολογήσουν την πορεία είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Ειδικά στο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης βλέπουμε τα αποτελέσματα στη ζωή μας. 

Οπουδήποτε μπορεί να επιτυγχάνεται μία σύμπνοια και μία θετική πορεία είναι θετικό».

Για τις επιπτώσεις στην κρίση στον πολιτισμό: «Όταν μιλάμε γι’ αυτή τη κρίση μπορούμε να σκεφτούμε την κλιματική αλλαγή. Την ακούμε, αλλά παίρνει καιρό μέχρι να τη νιώσουμε. Στην Ελλάδα έδωσε έναυσμα σε καινούργιες μορφές τέχνης, όπως street art, εμπορικές παραστάσεις, μία μορφή στο βιβλίο και κυρίως στο ηλεκτρονικό, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που έχει επαναλάβει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έδωσε ιδιαίτερη αξία το παράδειγμα του μουσείου Ακρόπολης. Στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου με το αρχαιολογικό μουσείο που θα είναι ένα εμβληματικό έργο. Και σίγουρα την δυνατότητα και διευκόλυνση των ιδιωτικών χορηγιών και δωρεών στο κομμάτι του πολιτισμού. 

Σημαντικό επίσης είναι να έχουμε έναν υπουργό Πολιτισμού που δεν θα αλλάζει κάθε χρόνο. Από το 2015 και μετά είχαμε τρεις αλλαγές».

Για το υπερταμείο και την είσοδο των αρχαιολογικών χώρων: «Είχαμε ένα απτό παράδειγμα. Δεν θα σας πω πως υπάρχει ζήτημα κακής πρόθεσης, αλλά προχειρότητας υπάρχει. Το να υπάρχουν στο υπερταμείο εκατοντάδες σημεία που έχουν ενταχθεί και τρέχουμε για να τα αφαιρέσουμε δείχνει μία προχειρότητα από πλευράς Κυβέρνησης. 

Στην ανωτέρω εκδήλωση, θα γίνει συλλογή βιβλίων, με σκοπό τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε χωριά του Νομού Λάρισας. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει την ημέρα της εκδήλωσης ένα ή περισσότερα βιβλία (καινούρια ή μεταχειρισμένα), για το σκοπό αυτό».

Tέλος, να σημειωθεί πως στην εκδήλωση έγινε συλλογή βιβλίων, με σκοπό τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε χωριά του Νομού Λάρισας με τους καλεσμένους να δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο κι αρκετά βιβλία να μαζεύονται στο τέλος της βραδιάς.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε.:

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας