Εργατικό Κέντρο Λάρισας: «Nα ανακληθεί η εγκύκλιος που κατακρεουργεί τις επικουρικές βαριά αναπήρων»

Μετά την κατακρεούργηση των συντάξεων λόγω θανάτου σειρά πήραν οι συντάξεις για τις βαριές αναπηρίες στην επικουρική ασφάλιση ΕΤΕΑΕΠ. (Ν. 612/77 τυφλοί, νεφροπαθείς που κάνουν μετάγγιση αίματος, σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων κλπ).)

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε ο χαρακτηρισμός του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) σε «νόμο λαιμητόμο» συνολικά για την κοινωνική ασφάλιση και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας γιατί με εγκύκλιο που εξέδωσε καταργούν τον προνομιακό υπολογισμό των 35 ετών στους βαριά ανάπηρους με σαθρά επιχειρήματα.

Αποτέλεσμα αυτής της στάσης της κυβέρνησης οι συντάξεις αυτές σε συνδυασμό με τον γενικό τρόπο υπολογισμού τους να «εξαφανιστούν».

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Εργασίας να ανακαλέσει αμέσως αυτή την απαράδεκτη εγκύκλιο και να προβεί σε κάθε ενέργεια αποκατάστασης του υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων των βαριά ανάπηρων ασφαλισμένων του ν.61/77, και σε όσους επεκτάθηκε κατά καιρούς με άλλες πολύ βαριές αναπηρίες, όπως νεφροπαθείς που κάνουν μετάγγιση αίματος, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων κ.λπ.) , όπως και στη κύρια ασφάλιση.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας