Συναυλία του Συνόλου μουσικής δωματίου του ΔΩΛ

Συναυλία με έργα μουσικής δωματίου, διαφορετικά ως προς τη δομή, τη σύνθεση οργάνων και τη χρονολογική τους δημιουργία, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι φιλόμουσοι της πόλης από το σύνολο μουσικής δωματίου καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας,το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 20:30.

Το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο απαρτίζεται από μουσικούς της πόλης, οι οποίοι στην πλειονότητά τους διδάσκουν στο Δημοτικό Ωδείο και τους συνδέει μεταξύ τους μακρά φιλία, αλλά και μία διαρκής καλλιτεχνική συνεργασία, καθώς συνυπήρξαν μουσικά ως μέλη της συμφωνικής ορχήστρας του ΔΩΛ.

Τους ενώνει επίσης η αγάπη για τη μουσική δωματίου, που αφορά κυρίως το κουαρτέτο και επεκτείνεται έως και το νονέτο (έργο για εννέα όργανα).

Τα έργα τα οποία θα ερμηνευτούν προέρχονται από τρεις διαφορετικές περιόδους της μουσικής δημιουργίας.

Το κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα για δύο βιολιά, τσέλο και έγχορδα, έργο της εποχής μπαρόκ, αποτελεί το ενδέκατο κοντσέρτο της συλλογής » L’estro armonico » του A.Vivaldi. Πρόκειται για μια σύνθεση concerto groso, με το μουσικό υλικό να μεταφέρεται μεταξύ μιας ομάδας σολίστ και της πλήρους ορχήστρας εγχόρδων. Τον σολιστικό ρόλο του βιολιού θα αναλάβουν οι Απόστολος Μητράς και Στέλλα Τσιαρδάκα και του τσέλου η Χαρούλα Σαφαρή.

Η δεύτερη σύνθεση ανήκει στην κλασική περίοδο της μουσικής και συγκεκριμένα στον W.A.Mozart. Το 1777 ο συνθέτης επισκέφθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα το Μάνχαιμ, όπου μεταξύ άλλων συνέθεσε δύο κουαρτέτα για φλάουτο. Το πρώτο από αυτά ολοκληρώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του έτους, είναι γραμμένο σε ρε μείζονα και θα παρουσιαστεί από τους Γιώργο Τσιαρδάκα (φλάουτο), Δημήτρη Καραμανώλη (βιολί), Γιώργο Σκίμπα (βιόλα) και Χαρούλα Σαφαρή (τσέλο).

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με μία σύνθεση του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το Νονέτο Αρ.2 του Βοημού συνθέτη Bohuslav Martinu. Το έργο συντέθηκε το 1959 έπειτα από προτροπή του Εθνικού Νονέτου της Τσεχίας και έκανε πρεμιέρα το ίδιο έτος στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, λίγο μετά το θάνατο του συνθέτη.
Στο έργο θα συμπράξουν οι Δημήτρης Καραμανώλης (βιολί), Γιώργος Σκίμπας (βιόλα), Χαρούλα Σαφαρή (τσέλο), Μιχάλης Ζαχαρτζής (κοντραμπάσσο), Γιώργος Τσιαρδάκας (φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο), Δημήτρης Χατζούλης (όμποε), Ευδοξία Αποστολίδου-Καραμανώλη (φαγκότο) και Νέλλη Χολέβα (κόρνο).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ, ενώ για μαθητές (ωδείων, σχολείων) η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό ωδείο καθημερινά από τις 10 πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας