Στο σφυρί … οι μεταξωτές μαύρες πιτζάμες και η κατακόκκινη ρόμπα του ιδρυτή του Playboy

Στο σφυρί αναμένεται να βγουν στις 30 Νοεμβρίου, τα αγαπημένα αντικείμενα του επιχειρηματία Χιου Χέφνερ ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 στο αρχοντικό του εξαιτίας καρδιακής ανακοπής και αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του reuters, ανάμεσα στα αντικείμενα που πρόκειται να τεθούν σε δημοπρασία διάρκειας δύο ημερών από τον οίκο Julien’s, συμπεριλαμβάνεται η γνωστή μεταξωτή μαύρη πιτζάμα του, η κατακόκκινη κοντή ρόμπα του και το καπέλο του καπετάνιο, το οποίο συχνά φορούσε στις φωτογραφήσεις.

Η ρόμπα του ιδρυτή του Playboy εκτιμάται ότι θα πουληθεί για 5.000 δολάρια, ενώ οι πιτζάμες του πιθανόν να πωληθούν γύρω στα 1.000 με 2.000 δολάρια.

Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο Ίδρυμα Hugh M. Hefner, το οποίο ιδρύθηκε το 1964 για να υποστηρίξει τις πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα.

«Παρόλο που έχτισε την εταιρεία του μετατρέποντάς την σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες παγκοσμίως στην ιστορία, την ίδια ώρα μιλούσε ανοιχτά για κοινωνικά σεξουαλικά και αστικά δικαιώματα. Ο πατέρας μου ζούσε μια πολυτελής ζωή ως εκδότης, κοινωνικός και πολιτιστικός πρωτοπόρος και άφησε μια κληρονομιά που το ίδρυμά του θα διαιωνίσει» ανέφερε η κόρη του, Κρίστι, που είναι πρόεδρος του ιδρύματός του.

«Με μεγάλη μας περηφάνια ανακοινώνουμε πως το 100% των εσόδων από τις δημοπρασίες θα ωφελήσει το ίδρυμα που εργάζεται για να προωθήσει την δέσμευση του για τα ατομικά δικαιώματα σε μια ελεύθερη κοινωνία», υπογράμμισε η Κρίστι Χέφνερ.

Άλλα αντικείμενα του Χέφνερ προς πώληση είναι μία από τις περιβόητες πίπες του, ένα πλήρες σετ περιοδικών Playboy, ένα γνήσιο κλειδί Playboy Club, το Hollywood Walk of Fame Star από το αρχοντικό και τα μανικετόκουμπά του με το λογότυπο του Playboy.

Στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό People, πριν τον θάνατό του, ο Χέφνερ είχε αποκαλύψει πως άρχισε να φορά αυτές τις πιτζάμες τις πρώτες ημέρες του Playboy για να είναι «άνετα», αλλά ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν σύμβολο της εικόνας του.

«Ήταν τις πρώτες ημέρες στο αρχοντικό στο Σικάγο» είχε πει. «Ένιωθα άνετα με αυτές. Και μετά σκέφτηκα πως έδειχναν ωραίες και έναν τεμπέλη τύπο. Έγιναν κάτι σαν στολή. Τώρα έχω περίπου 50 τέτοιες πιτζάμες».

Πηγή: Reuters, enikos.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας