«Ιστορική» γκάφα δημοσιογράφου της ΕΡΤ! Μπέρδεψε τον ΕΛΑΣ με την… Ελληνική Αστυνομία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν 12 Οκτωβρίου του 1944, ημέρα Πέμπτη, όταν η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους ήταν και πάλι ελεύθερη έπειτα από 1.625 μέρες κατοχής. Αυτή η επέτειος και μια συνηθισμένη «στήλη» σε τηλεοπτικές εκπομπές, ήταν η αφορμή για μια μεγαλειώδη γκάφα της ΕΡΤ.ΕΡΤ

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 13.10.2018, στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής «Πάμε Αλλιώς«, της ΕΡΤ.

Είναι η ώρα της στήλης με την ανάγνωση των εφημερίδων και ο παρουσιαστής της ΕΡΤ κάνει αυτό ακριβώς: Διαβάζει τους τίτλους των εφημερίδων.

Έχει έρθει η ώρα του Ριζοσπάστη και η τελευταία παράγραφος που διαβάζει ο δημοσιογράφος είναι και η… φαρμακερή.

Ο τίτλος αναφέρεται στην συγκέντρωση που έχει διοργανωθεί για σήμερα, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας.

Ο τίτλος της εφημερίδας αναφέρει: «Συγκέντρωση το Σάββατο 13/10 για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ».

Δηλαδή τον «Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό», το στρατιωτικό σκέλος του ΕΑΜ κατά την διάρκεια της κατοχής της Ελλάδας.

Και όχι… την ΕΛΑΣ. Δηλαδή την Ελληνική Αστυνομία!

Κι όμως, κάπου εκεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ τα… έμπλεξε και είπε: «Συγκέντρωση το Σάββατο, σήμερα, για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από την Ελληνική Αστυνομία«!

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες θα πουν οι καλοπροαίρετοι, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή ειδικά από την Δημόσια Τηλεόραση και ειδικά σε τόσο βαρύνουσας σημασίας ιστορικά ζητήματα, θα πουν οι αυστηρότεροι…

Δείτε το… μαργαριτάρι στον αέρα της ΕΡΤ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας