ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: «Ανεπίσημες οι δηλώσεις Καμμένου απηχούν προσωπικές του απόψεις»

Με δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εξηγεί πως οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχετικά με βάσεις των ΗΠΑ σε Λάρισα και Βόλο αποτελούν προσωπική του άποψη και είναι ανεπίσημες. Αναλυτικά:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σταθεροποιητικό πολυπαραγοντικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος ή προκεχωρημένο  φυλάκιο των ΗΠΑ.

Όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι ανεπίσημες αναφορές του υπουργού Άμυνας σχετικά με την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ, εκτός από τη Σούδα, σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη, καθώς και με το ενδεχόμενο εναλλακτικού σχεδίου στη Συμφωνία των Πρεσπών, αποτελούν προσωπικές και μόνο απόψεις του κ. Καμμένου.

Τα μόνα δεδομένα είναι αυτά που ρητά ορίζονται από την Συμφωνία των Πρεσπών και τις επίσημες συνομιλίες των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες δεν επηρεάζονται  από προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις κανενός.

Παράλληλα, όσοι προτρέχουν, εξεγείρονται προκαταβολικά ή δημοσιολογούν χωρίς επιβεβαίωση, θα μείνουν να κυνηγούν ανεμόμυλους…»

Δείτε επίσης

Βρείτε μας