Θα πέσει πολύ… «φάπα» με τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης! Δείτε γιατί…

Ευλόγησον Δέσποτα!

Ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος πληροφορούμαστε πως έχει έναν ιδιαίτερα γλυκό τρόπο να ευλογεί τους νεαρούς πιστούς μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας: συνηθίζει δίνοντας το αντίδωρο να ρίχνει και ένα… σκαμπιλάκι στο μάγουλο!

Το έπραξε και χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών όταν μετά τη χειροτονία του βγήκε έξω από το Ναό για να μοιράσει το αντίδωρο.

Νέα παιδιά με το χαμόγελο στα χείλη όπως μας μετέφεραν Λαρισαίοι που ήταν εκεί για τη μεγάλη αυτή στιγμή, έφταναν μπροστά στον νέο μας μητροπολίτη για να πάρουν αντίδωρο γνωρίζοντας ότι με το που θα το λάβουν τους περιμένει και μια… σφαλιαρίτσα όλο αγάπη στο μάγουλο! Κίνηση που αν μη τι άλλο, δείχνει το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει ο νέος μας πνευματικός ηγέτης με τα νέα παιδιά.

Μακάρι ο Ιερώνυμος να πετύχει να προσελκύσει εδώ στα μέρη μας νέους ανθρώπους στην Εκκλησία. «Ο Θεός σε προίκισε με χαρίσματά τα οποία τα είδαμε κατά την διακονία σου στην Εκκλησία της Ελλάδος» τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Αλήθεια, τι πιο σημαντικό χάρισμα για έναν Μητροπολίτη από το να κερδίζει τη νεολαία;

Β.Β.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας