Η «Oikia Friki» έρχεται στο Θέατρο Τεχνών

Η θεατρική ομάδα «Realisma» μας συστήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 με την παράσταση «Γνωστοί Άγνωστοι», η οποία δέχτηκε πολύ καλές κριτικές από το κοινό που την παρακολούθησε. Φέτος, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής «ατέρμονο» και την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα, Ειρήνη Ζγούρη, θα παρουσιάσει το διασκευασμένο έργο «OikiaFriki».

 

Υπόθεση:Ο Στέφανος Φρίκης και η Ηρα Νομικού, ένα σύγχρονο και ευκατάστατο ζευγάρι, καλούν για δείπνο μία συνάδελφο της Ηρας και τον σύζυγό της. Aπό την πόρτα κιόλας, όμως, τίποτα δεν προμηνύει ένα φυσιολογικό δείπνο. Άλλά… και ποιος ορίζει το φυσιολογικό; Η «OikiaFriki» είναι μια μαύρη κωμωδία που αφορμάται από την πικρή διαπίστωση της ωμής βίας ως αποτέλεσμα της μικροαστικής ανίας και πλήξης. Είναι, σίγουρα, ένα προκλητικό, μα -πάνω απ’ όλα- αστείο έργο. Σε έναν κόσμο που οι αξίες ξεριζώνονται με πρωτοφανή κυνισμό, ο σύγχρονος άνθρωπος περνάει στην αποδοχή ως φυσιολογικής όχι μόνο της απάθειας αλλά και της απόλυτης αδιαφορίας. Το ακραίο του χθες γίνεται σήμερα μια φυσιολογική κανονικότητα, για να δημιουργήσει ένα έργο που ισορροπεί μόλις και μετά… «βίας»ανάμεσα σε λογική και ψυχασθένεια.

Συντελεστές: Παραγωγή: Άτέρμονο &Realisma – Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ζγούρη – Διασκευήκειμένου: Ειρήνη Ζγούρη, Ρούλα Πασχάλη – Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: ΣτέλιοςΒαλδούμας – Σχεδιασμός φωτισμών: Μάνος Καβίδας – Φώτα-Ηχος: Θάνος Φλωράς -Σκηνικά: Κώστας Μητρομάρας – Βίντεο: Ειρήνη Ζγούρη – Φωτογραφία: Φώτης Νατσιούλης – Επιμέλεια μαλλιών και μακιγιάζ: Άννα Λαζαρίδου – Σχεδιασμόςαφίσας: Ειρήνη Ζγούρη – Επιμέλεια προγράμματος: Κατερίνα Θεοδοσίου, ΡούλαΠασχάλη

Παίζουν: Ρούλα Πασχάλη, Στέλιος Παπαδόντας, Κατερίνα Θεοδοσίου, ΒασίληςΓκουντής,Γιάννης Περίφανος, Μυρτώ Χαρούλη.

 

Η παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας (Ταγματάρχου Βελισσαρίουκαι Πηνειού) στις 12,13,14 και 19,20,21 Οκτωβρίου 2018. Ώρα προσέλευσης 21:00.Ώρα έναρξης παράστασης 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 8€ κανονικό, 6€ φοιτητικό, ανέργων και ομαδικό (3 ατόμων και άνω). Τηλ. Κρατήσεων: 6942 814 055, 2410 254313. Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Βρείτε μας