Η Παγκρήτια Έκθεση έρχεται και στη Λάρισα

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της 12ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων »Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδος». Η Έκθεση θα διεξαχθεί σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου αναμένεται να επισκεφθούν τα περίπτερα της Έκθεσης, να γνωρίσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν τα αγνά τοπικά προϊόντα, απευθείας από τους παραγωγούς τους αλλά και να ενημερωθούν για το σύνολο των υπηρεσιών που μπορούν να τους προσφέρουν.

Η διοργάνωση αυτή στη Θεσσαλία, έρχεται σε συνέχεια των επιτυχημένων Εκθέσεων, που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με εξαιρετικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες παραγωγούς και γενικότερα για την προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Με την διεξαγωγή της Έκθεσης στην πρωτεύουσας της Θεσσαλίας, τη Λάρισα ο στόχος είναι διπλός:

– Να γνωρίσουν οι πολίτες της Θεσσαλίας τα προϊόντα των εκθετών, ώστε αυτά να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία πώλησης και να εμπλουτίσουν τις επιλογές των καταναλωτών.

-Να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας, να προβάλουν τα προϊόντα τους και μέσα από στοχευμένες δράσεις και να κατακτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην κρητική και εγχώρια αγορά.

Στην Έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν παραγωγοί και μεταποιητές που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας από κάθε περιοχή της χώρας.

Παράλληλα με τους κρητικούς παραγωγούς, θα συμμετέχουν εκθέτες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, συμπληρώνοντας έτσι και με άλλες ιδιαίτερες γεύσεις τον τοπικό διατροφικό πλούτο, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση.

Ακόμη μπορούν να συμμετάσχουν, Συνεταιριστικές οργανώσεις, Επιμελητήρια, Δήμοι, Φορείς κ.α., εκθέτες που με τη συμμετοχή τους θέλουν να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και γενικότερα να προβάλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του φορέα που εκπροσωπούν στην αγορά της Θεσσαλίας.

Οι Εκθέσεις «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Toπικές Γεύσεις Ελλάδος» , παράλληλα με το εμπορικό τους μέρος, εμπλουτίζονται από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, μουσικοχορευτικού, γαστρονομικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, που αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις υπηρετούν στο σύνολό τους τον διατροφικό πολιτισμό και τις πολιτιστικές παραδόσεις των ιδιαίτερων περιοχών της χώρας μας.

Η είσοδος στην Έκθεση θα είναι ελεύθερη, όπως εντελώς δωρεάν θα είναι και η παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν.

Τα προϊόντα των εκθετών, στις έως σήμερα διοργανώσεις ενδεικτικά είναι: λάδι, προϊόντα ελιάς, παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, τυροκομικά προϊόντα, ντοματοειδή, σαλιγκάρια, προϊόντα σαλιγκαριού, προϊόντα σοκολάτας, σοκολατάκια με ελιά, μπάρες δημητριακών, σάλτσες, ταχίνι, λουκούμια, παστέλια, τυροκομικά από γάλα βουβαλιού, σοκολάτα και προϊόντα από χαρούπι, σφακιανόπιτες, καλιτσούνια, κοσμήματα και χειροποίητες κατασκευές, φυτικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα, αλόη και πολλά άλλα.

Η Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» αρχικά ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία των κρητικών παραγωγών, στη συνέχεια όμως αγκαλιάστηκε από παραγωγούς από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Βοιωτία, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα, Σύρο, Κιλκίς, Έβρο, Σέρρες, Ξάνθη, Αχαΐα και άλλες.

Με τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη Έκθεση, βρήκαν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση των προϊόντων τους, τα οποία παρουσίασαν στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της.

Ενδεικτικό της επιτυχίας των Εκθέσεών μας, είναι το γεγονός ότι υποστηρίζονται επικοινωνιακά από ένα πλήθος συνεργαζόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης στα οποία κατά τη διάρκειά τους γίνονται δεκάδες ενέργειες διαφήμισης, προβολής.

Δηλώσεις συμμετοχής για τους Φορείς και Πολιτιστικά σωματεία που επιθυμούν να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και για τη συμμετοχή εκθετών, γίνονται στο 2810213318 και στο 6932430433.

Πηγή: http://pagritiaekthesi.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας