Ξεκινά τις συναντήσεις η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά

Τον Οκτώβρη ξεκινά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά, στο παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Πνευματικό Κέντρο «Σ. Ζιαζιά» στη Χαραυγή.

Η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα ενδιαφέροντά τους και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες.

Οι συναντήσεις θα εμπλουτίζονται με παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε κάποιο βιβλίο ή με αφορμή κάποιο βιβλίο αλλά και με άλλες μορφές τέχνης όπως τα εικαστικά, με στόχο να ‘’εγγραφεί’’ θετικά και ευχάριστα στο μυαλό των παιδιών η ανάγνωση. Πρόθεσή μας είναι να γοητευτούν τα παιδιά από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο.
Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, ένα Σάββατο το μήνα, και ώρες 4.00μ.μ.-5.00μ.μ. για τα παιδιά των τάξεων Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού και 5.00μ.μ.-6.00μ.μ για τα παιδιά των τάξεων Α΄- Γ΄ Δημοτικού. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κόστος. Από τα παιδιά ζητείται η συνεπής παρουσία τους στις μηνιαίες συναντήσεις. Υπεύθυνη του σχεδιασμού των δραστηριοτήτων και του συντονισμού της Λέσχης είναι η κ. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2410-671173 και ώρες 9.00π.μ.-1.00μ.μ., υπεύθυνη κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις αντίστοιχες για κάθε τμήμα ώρες.
Συντονίστρια:Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, συγγραφέας-εκπαιδευτικός,
Τόπος συναντήσεων: Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζια” – Χαραυγή (Τέρμα Ροδόπης)
Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410671173, e-mail: edimovivlio@hotmail.gr,
https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/
Βιογραφικό σημείωμα
Η Χρυσάνθη Τσιαμπαλήγεννήθηκε τον Αύγουστο του 1975 στη Λάρισα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν 13 βιβλία της για παιδιά 3 έως 11 ετών. Έχει διακριθεί με το Βραβείο ‘’Πηνελόπη Μαξίμου’’ από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της, Ένα ποντίκι αλλιώτικο από τα άλλα και με την Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το παραμύθι της Οι ζωγράφοι του Ουρανού (υπό έκδοση).
Επιπλέον πληροφορίες για εκείνη μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό της ιστολόγιο: tsiambali.blogspot.com

Βρείτε μας