«Λάρισα δεν είναι μόνο η Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Βενιζέλου και το παζάρι»

Με άρθρο της το μέλος της δημοτικής παράταξης «Λάρισα –Νέα Αρχή» της κας Ρένας Καραλαριώτου, Άντα Καζαντζή σημειώνει:

 

Πολύς λόγος και δικαιολογημένα, γίνεται τον τελευταίο καιρό, για το σκαμμένο κέντρο της πόλης μας ( τοπίο Συρίας), για το πόσο απαραίτητες και αν, είναι οι αλλαγές αυτές, καθώς και για το προεκλογικό χρώμα που έχουν όλα αυτά τα « πρωτόγνωρα», σύμφωνα με τον δήμαρχο, έργα. Ταυτόχρονα, έρχεται και ο Μπρέγκοβιτς (μεγάλη συζήτηση και γι’αυτόν) για να κάνει την έναρξη του παζαριού της πόλης, για το οποίο παζάρι η σημερινή δημοτική αρχή κατηγόρησε για πολλά όλες τις προηγούμενες. Αλλά τώρα, αναβαθμίστηκε πολιτιστικά και αυτό με «πρωτόγνωρο» τρόπο και έδωσε άλλον αέρα στην κουλτούρα της Λάρισας.
Το πρωτόγνωρο – αυτή τη φορά εκτός εισαγωγικών- όμως που συμβαίνει με αυτή τη δημοτική αρχή εδώ και 5 σχεδόν χρόνια, είναι πως δεν ασχολείται καθόλου με την καθημερινότητα του δημότη. Είναι ανύπαρκτη!
Ζούμε σε μία πόλη βρώμικη, σε μία πόλη σκοτεινή, χωρίς φωτισμό, σε μία πόλη με σπασμένα πεζοδρόμια, με πολλές λακκούβες στους δρόμους, με εγκαταλειμμένες τις πλατείες και αφρόντιστο το πράσινο όπου αυτό υπάρχει. Σε παρτέρια, πλατείες, αυλές σχολείων.
Με λίγα λόγια, αυτή η δημοτική αρχή ΔΕΝ μπορεί να μεριμνήσει για την καθημερινότητα της πόλης και των πολιτών της. Τα αυτονόητα έχουν γίνει πια θέμα συζήτησης, καθώς δεν μπορούν να λυθούν άμεσα.
Εφόσον λοιπόν αυτή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα καθημερινά και αυτονόητα, είναι λογικό να μην μπορεί να προχωρήσει παραπέρα. Είναι λογικό για αυτή να μην μπορεί να έχει ένα όραμα για την πόλη.
Αυτό όμως δεν είναι λογικό και δεν αξίζει στους πολίτες της.
Δεν αξίζει στη Λάρισα και στους Λαρισαίους ένας δήμαρχος που προσπαθεί να κρύψει την απραξία 5 χρόνων κάτω από τη σκόνη δύο κεντρικών δρόμων που κατασκευάζει προεκλογικά και κάτω από την καταπληκτική κατά τα άλλα μουσική του Μπρέγκοβιτς.
Οι Λαρισαίοι τώρα ξέρουν. Ξέρουν πως τους αξίζει ένας δήμαρχος με λύσεις και όραμα για την πόλη που όλοι αγαπάμε.

Άντα Καζαντζή
Μέλος της παράταξης
΄΄Λάρισα – Νέα Αρχή΄΄ της κας Ρ. Καραλαριώτου

Βρείτε μας