ΕΣΗΕΑ: Εμφάνιση αστυνομικών σε site και εφημερίδα έπειτα από μήνυση υπουργού

Την εμφάνιση αστυνομικών στα γραφεία της ιστοσελίδας «liberal» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη κατάργησης της αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση μήνυσης εναντίον του Τύπου.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την Ένωση, αναζητούσαν δημοσιογράφους, προκειμένου να δικαστούν, μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε υπουργός της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από τη δημοσίευση ενός άρθρου, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί, η Ένωση σημειώνει ότι «έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη».

«Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο» σπεύδει να προσθέσει και καλεί την κυβέρνηση να νομοθετήσει για να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία «στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης».

Προαναγγέλλει δε, ότι θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα «σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία».

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας