Στη Μόρια «ακόμα και 6χρονα θέλουν να αυτοκτονήσουν» – Νέες εικόνες από την «κόλαση»

«Ακόμα και εξάχρονα σκέφτονται την αυτοκτονία» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της εφημερίδας taz του Βερολίνου, που περιγράφει τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια. Η εφημερίδα του Βερολίνου επικαλείται τις δηλώσεις του εκπροσώπου της οργάνωσης αρωγής «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», Λούκα Φοντάνα, ο οποίος τονίζει ότι «εδώ συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή».

«Στον υπερπλήρη καταυλισμό η σωματική και σεξουαλική βία είναι συχνό φαινόμενο και η ελληνική κυβέρνηση δεν προστατεύει τους πρόσφυγες (…) οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται. Ακόμα και παιδιά από 6 μέχρι 8 ετών σκέπτονται την αυτοκτονία ως διέξοδο. Πέρυσι οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσαν ότι οι πρόσφυγες με ψυχικά προβλήματα που υποβάλλονταν σε θεραπεία είχε αυξηθεί κατά 50%. Σήμερα είναι πολύ περισσότεροι», λέει ο Φοντάνα.

Ο ίδιος άνθρωπος είχε αποκαλύψει και στο BBC πως οι απόπειρες αυτοκτονίας ή οι σκέψεις αυτές είναι πια καθημερινότητα ανάμεσα σε εκείνους που έχουν εγκλωβιστεί στο hot spot.

Το BBC, το Al Jazeera, ο Guardian έχουν καταφέρει να «μπουν» στην κόλαση της Μόριας για να καταγράψουν τι συμβαίνει εκεί. Το ίδιο έκανε και ο φακός του πρακτορείου Reuters. Ο Γιώργος Μουτάφης φωτογράφησε τις εικόνες της ντροπής στη Μόρια για λογαριασμό του πρακτορείου.

Εικόνες θλίψης και απόγνωσης…

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας