Μέι: Οι Βρυξέλλες να «εξελίξουν» τη θέση τους για το Brexit

Να «εξελίξουν» τη θέση τους για το Brexit κάλεσε τις Βρυξέλλες η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Μεταξύ άλλων, η Τερέζα Μέι απηύθυνε έκκληση στην Ε.Ε. να «την ακολουθήσει και να υιοθετήσει τη διαπραγματευτική της στάση για το Brexit, συνάπτοντας μία καλή συμφωνία».

«Αν πρόκειται να πετύχουμε μια επιτυχή κατάληξη, τότε, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξελίξει τη θέση του, η Ε.Ε, θα χρειαστεί επίσης να εξελίξει τη δική της», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένη ότι με καλή θέληση και αποφασιστικότητα μπορούμε να συνάψουμε μια συμφωνία που θα ταιριάζει και στα δύο μέρη».

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα έχουν σειρά διαβουλεύσεων απόψε και αύριο το πρωί, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις διμερείς σχέσεις στη μετά-Brexit εποχή.

To Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει οριστικά από την Ένωση τον Μάρτιο του 2019, με τις διαπραγματεύσεις Λονδίνου – Βρυξελλών να κορυφώνονται εντός του Νοεμβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας