Πηγές Ε.Ε.: Η Βρετανία θα ενδώσει τελικά στις απαιτήσεις των Βρυξελλών

Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να βιώσει «την πιο σκοτεινή ώρα» και να βυθιστεί στην άβυσσο ενός Brexit χωρίς συμφωνία για να ενδώσει τελικά στις απαιτήσεις των Βρυξελλών, προβλέπουν ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν όψει της συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, αναφέρει η «Guardian», διπλωμάτες στις Βρυξέλλες προειδοποίησαν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι πρέπει να κάνει σημαντικές αλλαγές στις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Σημαντικό εμπόδιο στις συνομιλίες παραμένει το ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας. Η Βρετανία επιμένει στη θέση της τονίζοντας, διά του αρμόδιου για το Brexit υπουργού Ντομινίκ Ράαμπ, ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι η μοναδική εναλλακτική.

«Βρισκόμαστε κοντά στον στόχο. Η μπάλα είναι στο δικό σας γήπεδο. Είναι στο χέρι σας να κάνετε το τελευταίο βήμα, προκειμένου να αποφευχθεί το αδιέξοδο», δήλωσε ο Ράαμπ τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι αυστηρές προβλέψεις για το Λονδίνο συνάδουν με το επίσης αυστηρό ύφος Γάλλου αξιωματούχου, ο οποίος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να έχουν διασαφηνιστεί οι βασικοί όροι της μελλοντικής συμφωνίας ώστε να μην υπάρξουν βασικές αποκλίσεις μετά την 29η Μαρτίου του 2019.

Η Γαλλία απάντησε επί της ουσίας στον Βρετανό υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος κάλεσε το Σαββατοκύριακο τους συναδέλφους του στο κόμμα να στηρίξουν τη συμφωνία στο Τσέκερς «για τώρα». Οι Βρυξέλλες ωστόσο ζητούν επιτακτικά από τη Μέι εγγυήσεις ότι η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν, όποια και αν είναι αυτή, δεν θα ανατραπεί από τον διάδοχό της.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας