Καταδίωξη-σύλληψη 35χρονου για μεταφορά αλλοδαπών

Ένας 35χρονος αλλοδαπός συνελήφθη τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, καθώς δεν σταμάτησε σε σήμα για αστυνομικό έλεγχο, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Ανάληψης), αλλά ανέπτυξε ταχύτητα κι επιχείρησε να διαφύγει με ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, από άνδρες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή άλλων αστυνομικών σταθμών που συντόνιζε το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο 35χρονος, αφού βγήκε από την Εγνατία Οδό (στον κόμβο Λαγκαδά), ακινητοποίησε το όχημα και κινήθηκε τρέχοντας πεζός, πλην όμως συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 35χρονος αντιστάθηκε σθεναρά για να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, το οποίο και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που οδηγούσε μετέφερε έξι αλλοδαπούς, μεταξύ αυτών και ανήλικο, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική Επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει πρόσφατα στην Ελλάδα, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό σε συνεργό του 35χρονου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας