Εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου – Επαγρύπνηση συνιστούν οι επιστήμονες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιδημία του Δυτικού Νείλου καθώς 178 ασθενείς έχουν εκδηλώσει σοβαρές επιπλοκές ενώ 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, 14 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η »αυλαία» της φετινής επιδημίας αναμένεται να πέσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, εκτιμώντας ωστόσο ότι η περίοδος κορύφωσης θα διαρκέσει έως και την επόμενη εβδομάδα, ακολουθώντας πτωτική τάση μετά.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τα μέτρα γιατί θα έχουμε κρούσματα μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Δεν σταματάει η επαγρύπνηση», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε μία σταδιακή πτώση των κρουσμάτων ανά εβδομάδα, ελπίζουμε να συνεχιστεί. Είχαμε μία πολύ μεγάλη επιδημία, αντίστοιχη του 2010 . Ήταν αναμενόμενη η εμφάνιση του ιού και φέτος .Είναι πολύ σημαντικά τα ατομικά μέτρα προστασίας, περιμένουμε να αρχίσει η υποχώρηση», πρόσθεσε.

Επίσης, είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι τα μολυσμένα κουνούπια κυκλοφορούν σε 57 δήμους της χώρας, από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη και από το Ρέθυμνο έως το Κιλκίς.

Όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση αναφορικά με την εξάπλωση του ιού καθώς την πρωτιά κατέχει η Ιταλία στην οποία έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 327.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΝΕΑ/ ΕΡΤ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας