Ανοιχτή η αγορά σήμερα στη Λάρισα – Συνεχίζονται οι εκπτώσεις

Μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουν την δυνατότητα φθηνών αγορών οι Λαρισαίοι καταναλωτές. Αν και η φετινή εκπτωτική περίοδος έληξε από χθες, τα εμπορικά καταστήματα των μελών του εμπορικού συλλόγου Λάρισας, λόγω των αλλαγών που επήλθαν στο καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα έχουν εκπτώσεις έως και τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση οφείλεται στο ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις (εαρινές και φθινοπωρινές) διαρκούν συνολικά 30 ημέρες και όχι 20 όπως παλιά. Τις επιπλέον 10 ημέρες, οι Λαρισαίοι έμποροι, αποφάσισαν να τις προσθέσουν στις τακτικές και να αφήσουν ως έχουν τα δεκαήμερα των «μίνι» εκπτώσεων, του Μαΐου και του Νοεμβρίου. Έτσι, τόσο οι θερινές όσο και οι χειμερινές διαρκούν πέντε ημέρες επιπλέον.

Στο μεταξύ σήμερα η αγορά θα είναι ανοικτή. Η φετινή προαιρετική πενθήμερη λειτουργία των εμπορικών, για οκτώ συνολικά Σάββατα του Ιουλίου-Αυγούστου, ολοκληρώθηκε και από σήμερα η αγορά επανέρχεται στους γνώριμους ρυθμούς της, με μόνη εξαίρεση τα καταστήματα χρυσοχόων -ωρολογοποιών που ακόμη και αυτό το Σάββατο θα είναι κλειστά.

Εξάλλου με αφορμή το τέλος των εκπτώσεων η ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ παρουσίασε χθες τα συμπεράσματα της καθιερωμένης περιοδικής έρευνας για τις φετινές θερινές εκπτώσεις. Το συμπέρασμα ήταν πως ο τζίρος και των φετινών εκπτώσεων δεν ήταν ικανοποιητικός καθώς κινήθηκε κάτω από τον πήχη των 6 δισ. ευρώ. Το συνολικό ταμείο δείχνει ότι στις περισσότερες αστικές αγορές, η κίνηση ήταν υποτονική, ενώ στις τουριστικές περιοχές της χώρας η «εισαγόμενη κατανάλωση» από τον τουρισμό δεν ήταν ικανοποιητική.

Πηγή: eleftheria.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας