Μερική έκλειψη Ηλίου το Σάββατο – Δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα

Μάρτυρες μιας μερικής έκλειψης Ηλίου θα γίνουν αύριο Σάββατο (11 Αυγούστου 2018) οι κάτοικοι της Βόρειας Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Βορειοανατολικής Ασίας.

Μέρος του δίσκου του Ηλίου θα «σκοτεινιάσει», με τη Σελήνη να στέκεται μπροστά του, φαινόμενο που πάντως δεν θα είναι ορατό από την Ελλάδα. Την καλύτερη θέα αναμένεται να έχουν οι λιγοστοί κάτοικοι της ρωσικής νήσου Βράνγκελ, στην Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα.

Στη διάρκεια του 2018, συνέβησαν ακόμη δύο μερικές εκλείψεις Ηλίου, στις 15 Φεβρουαρίου και στις 13 Ιουλίου. Αυτή της 11ης Αυγούστου θα είναι η τρίτη κατά σειρά μερική έκλειψη Ηλίου του έτους.

Η επόμενη μερική έκλειψη Ηλίου θα συμβεί στις 6 Ιανουαρίου 2019, η επόμενη ολική Σεληνιακή στις 20 Ιανουαρίου 2019 και η επόμενη ολική Ηλιακή έκλειψη στις 2 Ιουλίου 2019, αλλά και πάλι δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Τότε, η καλύτερη παρατήρησή της θα μπορεί να γίνει από τη Χιλή και την Αργεντινή.

Πάντως, οι λάτρεις των ουράνιων φαινομένων δεν θα πρέπει να απογοητεύονται, καθώς αυτές τις ημέρες κορυφώνεται η πιο εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια» του καλοκαιριού, οι διάττοντες Περσείδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας