Ποια φάρμακα χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων

Πέντε μήνες λειτουργίας έκλεισε το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων που συστεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, Δημοτικό Πολυϊατρείο και Γ’ ΚΑΠΗ Λάρισας. Σε αυτό το διάστημα οι ωφελούμενοι έχουν ξεπεράσει τα 100 άτομα ενώ ο αριθμός αυτών καθημερινά αυξάνεται.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται από ασφαλιστική κάλυψη, με βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων. Δυνητικοί δικαιούχοι των υπηρεσιών της δομής είναι άτομα που διαμένουν στο Δήμο Λάρισας, Έλληνες ή μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των αιτούντων διεθνούς ασύλου ή προστασίας.

Το Κοινωνικό φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων εφοδιάζεται με τα απαραίτητα φάρμακα χάρη και στην κινητοποίηση των πολιτών και για αυτό καλούμε όλους όσους έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν προσφέροντας φάρμακα για την ανακούφιση απόρων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται κυρίως για χρόνιες παθήσεις όπως:

· αρτηριακή υπέρταση

· σακχαρώδης διαβήτης

· δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)

· οστεοπόρωση

· βρογχικό άσθμα

· γαστροισοφαγική παλινδρόμηση

· ρευματολογικά προβλήματα

· καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για

· Salospir 100mg

· Irbesartan 150mg

· Lipitor 10mg/20mg

· Atrost 10mg/20mg

· Osteovile 1mcg

· Lipidil 145mg

· Omeprazole 20mg

· Nitrong έμπλαστρα

· Blocatens

· Approvel 150mg/300mg

· Coversyl 5mg/10mg

· Inegy 10+20 mg

· Fludex 1,5mg

· Dilatrend 6,25mg

Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου, Κυρίτση Εύη και στη φαρμακοποιό Τσιάνα Ελένη , στο τηλέφωνο 2410626123. Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας 8:00 – 16:00

Δείτε επίσης

Βρείτε μας