Όλυμπος: Επενδύει 20 εκατ. και βάζει το… Stragghisto στη Ρουμανία

Επένδυση, η οποία θα υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ για τη νέα γραμμή παραγωγής στη μονάδα της, στη Ρουμανία, ανακοίνωσε η Όλυμπος.

Η θεσσαλική επιχείρηση, μέσα από τη συγκεκριμένη επένδυση, θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και θα ξεκινήσει να παράγει το νέο γιαούρτι Stragghisto, το οποίο θα διαθέτει στην τοπική αγορά. To Stragghisto θα διατίθεται σε τρεις παραλλαγές: 0%, 2% και 10%.

«Με αυτή τη νέα γραμμή παραγωγής, εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και προσφέρουμε στους καταναλωτές το Stragghisto, ένα εντελώς νέο και αυθεντικό προϊόν, σύμφωνα με μια παραδοσιακή συνταγή από την καρδιά τής Ελλάδας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διαθεσιμότητά του στη ρουμανική αγορά και να την αφιερώσουμε σε όλους τους λάτρεις των ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων», δήλωσε ο Αθανάσιος Γιαννούσης, εμπορικός διευθυντής της Olympus Romania (φωτό).

Το εργοστάσιο στο Halchiu, στην κεντρική πόλη του Brasov, έχει συνολική χωρητικότητα συλλογής γάλακτος 75 τόνων την ώρα και παράγει γιαούρτι, φρέσκο γάλα και UHT, τυρί και κρέμα γάλακτος, σε μία έκταση της τάξεως των 35.000 τ.μ.

Τα προϊόντα διανέμονται σε υπερμάρκετ και σουπερμάρκετ στη Ρουμανία και στην Ιταλία,στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Αγγλία και στη Σουηδία.

Ο Όλυμπος είναι παρών στη Ρουμανία από το 1999, ενώ τα προϊόντα της εταιρείας εξάγονται συνολικά σε 43 χώρες.

Πηγή: thessaliaeconomy.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας