Απειλή Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ – Συνεδριάζει εκτάκτως η Συμμαχία

Την απειλή ότι θα αποσύρει της ΗΠΑ από την Βορειοατλαντική Συμμαχία, διατύπωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη σύνοδο των μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού πρακτορείου.

Σημειώνεται ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ο πυλώνας της ευρωατλαντικής ασφάλειας από την δεκαετία του 1950.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δυο πηγές του ΝΑΤΟ, οι σύμμαχοι ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Ουκρανίας και της Γεωργίας -χωρών συμμάχων εκτός ΝΑΤΟ- να φύγουν από την αίθουσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ειδική, μη προγραμματισμένη συνεδρίαση των μελών της Συμμαχίας.

Η πρωτοφανής ενέργεια για πρόεδρο των ΗΠΑ, έρχεται ως επιστέγασμα της ταραχώδους Συνόδου του ΝΑΤΟ κατά την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σφοδρά στους συμμάχους για το ύψος των αμυντικών τους δαπανών και κυρίως στη Γερμανία η οποία στηρίζει τον ρωσικό αγωγό Nordstream.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε επίσης ζήτησε τον διπλασιασμό του ετήσιου στόχου αμυντικών δαπανών από το 2% του ΑΕΠ στο 4% και αμέσως μετά αποχώρησε από την αίθουσα. Στη συνέχεια ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να «μαζέψει» τα λεγόμενα του προέδρου, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για επίσημη πρόταση.

Πηγή: topontiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας