Τσοχατζόπουλος: «Δεν έχω ιδέα για τις μίζες της Ελβετίας» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχει ιδέα, λέει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, για το ποσό των 700.000 ελβετικών φράγκων, για το οποίο κλήθηκε σήμερα να καταθέσει εκ νέου στον ανακριτή.

Ενας αγνώριστος Ακης, καταβεβλημένος, μαζί με τον δικηγόρο του, δήλωσε μετά την καταθεσή του, οτι τα χρήματα δεν είναι δικά του, αλλά του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος μάλιστα και εισέπραξε μέρος των χρημάτων.

Κάποιο στιγμή μάλιστα, ο πρώην υπουργός Άμυνας, όταν ρωτήθηκε για τις νέες κατηγορίες σχετικά με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εχασε την ψυχραιμία του.

«Ποιος σας τα είπε αυτά;» εξερράγη ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την απολογία του στον ανακριτή, όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ότι «επένδυσε» μίζα ύψους 700.000 ευρώ σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.

«Αυτή η κατηγορία με συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια από ανεύθυνες, καταχρηστικές στάσεις θεσμών και πολιτών» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και πρόσθεσε: «Επομένως αυτά μόνο μέσα από τς διαδικασίες τις θεσμικές της δικαιοσύνης μπορούμε να τα απαντήσουμε».

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα χρήματα φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής και φέρεται ότι είναι μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος μετά από δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Δεν έχω ιδέα για τα χρήματα, ο ανακριτής δεν μου έκανε καμία ερώτηση, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράρους που τον περίμεναν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας