Παράταση της έκθεσης ζωγραφικής «Η Παλέτα των Χρωμάτων» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 η ετήσια έκθεση ζωγραφικής & κεραμικής των Παιδικών και Εφηβικών Τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με τίτλο «Η Παλέτα των Χρωμάτων!» στο αίθριο του 1ου ορόφου του Μουσείου.

Για ακόμα μία χρονιά μία πανδαισία χρωμάτων έχει κατακλύσει το αίθριο από τα δημιουργήματα των μαθητών του Εργαστηρίου. Οι μαθητές εκθέτουν σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, παιδικές ζωγραφιές με χρώμα και διάφορες τεχνικές καθώς και διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα, όλα αποτέλεσμα της ξεχωριστής τους δημιουργικότητας. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και εκφράστηκαν με τον πιο γόνιμο τρόπο. Ζωγράφισαν αποτυπώνοντας τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους και τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο γύρω τους, προσπαθώντας είτε απλά να εκφραστούν είτε να επικοινωνήσουν αποκρυσταλλώνοντας έντονα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο Picasso «Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει έτσι ενώ μεγαλώνει!».

Με την παρούσα έκθεση αναδεικνύεται η μοναδικότητα της παιδικής τέχνης και υπογραμμίζεται ο σημαντικός ρόλος του Ελεύθερου Εργαστηρίου που από το 1986 κατέχει έναν πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο διαδίδοντας τις εικαστικές τέχνες και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό. Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών στέκονται πάντα οι δάσκαλοι του Ελεύθερου Εργαστηρίου με την πολύχρονη εμπειρία τους. Φέτος συμμετέχουν: Γκουντουβά Μαριάννα, Γούλα Μαρίνα, Δημοπούλου Μαρίλια, Καλαμάρας Γιώργος, Οικονόμου Δήμητρα, Ρασάικου Δήμητρα.

Διάρκεια έκθεσης: έως 16 Σεπτεμβρίου 2018

Θερινό ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00 – 14:00. Σε ισχύ έως 30/9/2018

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε επίσης

Βρείτε μας