Το Μουντιάλ έσωσε την ΕΡΤ

Μπορεί οι φίλαθλοι ανά τον κόσμο να περίμεναν πώς και πώς να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για να ευχαριστηθούν αγώνες, αλλά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής περίμεναν τη διεξαγωγή του για να δουν θεατές στα Μέσα τους.

Εκτός από τις υψηλές –ιδιαίτερα για την ΕΡΤ- τηλεθεάσεις που σημειώνει την ώρα μετάδοσης των αγώνων η χαρά τους είναι μεγάλη γιατί, όπως αναφέρει και σχετικό δελτίο Τύπου «οι καινοτόμες εφαρμογές υβριδικής τηλεόρασης και εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε η ΕΡΤ γίνονται αποδεκτές από το κοινό με αφορμή το Μουντιάλ.

Παρά το γεγονός ότι το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα διεξαγωγής του, τα διαδικτυακά προϊόντα της σημειώνουν το… ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Ειδικότερα:

-Η μετάδοση των αγώνων έχει αυξήσει την κίνηση στο live streaming της ΕΡΤ1 κατά 1.000% σε σχέση με τον μέσο όρο έτους, καθώς κάθε ημέρα καταγράφονται τουλάχιστον 250.000 θεάσεις των αγώνων από το διαδίκτυο. Επιπροσθέτως, τα αιτήματα θέασης κατά παραγγελία βίντεο (video on demand) έχουν διπλασιαστεί τις ημέρες του Μουντιάλ.

-Ο αριθμός χρηστών που επισκέπτονται την ενημερωτική σελίδα του ert.gr παρουσιάζει αύξηση 220%, με 80.000 συνεδρίες ανά ημέρα και περίπου 130.000 θεάσεις σελίδων (page views). Στη σελίδα του Web TV, η επισκεψιμότητα έχει πενταπλασιαστεί, με τις θεάσεις σελίδων να ξεπερνούν τις 800.000 ανά ημέρα. Συνολικά, το ert.gr καταγράφει πρωτοφανές ρεκόρ επισκεψιμότητας, καθώς περί τους 300.000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε ημέρα βλέπουν πάνω από 1,1 εκατομμύριο σελίδες.

-Μεγάλη είναι και η απήχηση των κοινωνικών δικτύων της ΕΡΤ,καθώς σημειώνεται αύξηση 1.200% της απήχησης της σελίδαςFacebook ERT Social, 550% αύξηση στις θεάσεις video, και 60% αύξηση στα impressions του Twitter.

-Οι χρήστες της εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας ERT VR διπλασιάζονται σε αριθμό κάθε 48 ώρες. Η εφαρμογή έχει αυτή τη στιγμή 30.000 ενεργούς χρήστες.

-Ο αριθμός ενεργών, συνδεδεμένων στην υβριδική τηλεόραση έξυπνων τηλεοράσεων αυξήθηκε κατά 35% από την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ – αυτή τη στιγμή 165.000 συσκευές βλέπουν ΕΡΤ Hybrid, ενώ η επισκεψιμότητα των εφαρμογών της Υβριδικής έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα».

Έτσι λοιπόν… σεμνά και ταπεινά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ανοίγουν για ακόμα μία φορά περτικαλάδες για χάρη της «στρογγυλής θεάς», αλλά μετά το τέλος του Μουντιάλ θα πρέπει να κρατήσουν τους θεατές με «καινοτόμες ιδέες» κι όχι με εκπομπές που τους φτάνουν… στα άκρα!

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας