Ανάρπαστες οι πατάτες και η γραβιέρα Νάξου

Υψηλές πωλήσεις κατέγραψε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάξου, ο οποίος παράγει τις γνωστές πατάτες αλλά λειτουργεί και μεγάλη τυροκομική μονάδα που παράγει μεταξύ άλλων τη γνωστή γραβιέρα Νάξου.

Η Ενωση ιδρύθηκε το 1926 από μικρή ομάδα παραγωγών του νησιού, με σκοπό την υποστήριξη των αγροτικών τους δραστηριοτήτων. Το 1961 ίδρυσε ένα πρώτο τυροκομείο στο νησί για την τυροκόμηση μικρών ποσοτήτων γάλακτος. Σταδιακά εξελίχθηκε και το 1985 προχώρησε σε εκσυγχρονισμό και διεύρυνση των παραγωγικών εγκαταστάσεών της με τη δημιουργία νέας μονάδας, καθώς και σε αύξηση της παραγωγής και της γκάμας των προϊόντων της, παραμένοντας ακόμα και σήμερα προσηλωμένη στην ποιότητα και τις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής τυροκομίας.

Βασικότερα προϊόντα της Ενωσης, που έχει μετεξελιχθεί σε ανώνυμη εταιρεία με τη μορφή της αγροτικής εταιρικής σύμπραξης, είναι τα σκληρά και άλλα τυριά της (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, λευκό τυρί, σκληρό τυρί, ξινότυρο, ξινομυζήθρα και άλλα), καθώς και οι πιστοποιημένες-τυποποιημένες πατάτες Νάξου, για την οποία επίσης είναι γνωστή. Ακόμη, η Ενωση παράγει γάλα, βούτυρο και γιαούρτι. Η γραβιέρα Νάξου της εταιρείας είναι το κορυφαίο προϊόν της και έχει αποσπάσει, ως γνωστόν, πληθώρα βραβείων από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Το 2017 η Ενωση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 19,90 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 0,10 εκατ. ευρώ.

Πηγή: insider

Δείτε επίσης

Βρείτε μας